Hoogteprofiel beklimming Rue de Beaufays

Voor wie de Voie des Chars te heftig is Rue de Beaufays een perfect alternatief. Beide beklimmingen starten in het dal van Chaudfointaine en Trooz en klimmen naar het plateau rond het dorpje Beaufays. De Rue de Beaufays doet dit in een gelijkmatig en lekker stijgingspercentage, de Voie des Chars is korter en vreslijk steil.

De beklimming van de Rue de Beaufays start in Trooz en klimt bijna geheel tussen de huizen door naar boven. Pak bij de rotonde voor het spoorwegviaduct de afslag richting Pery. Honderd meter daarna start de beklimming bij de afslag links. Tussen de huizen door klim je de eerste meters makkelijk naar boven. Pas na bijna 2 kilometer, in een flauwe bocht naar rechts langs een grashelling, wordt het duidelijk moeilijker. 

De weg door het gehucht Pery is klimt contibue tegen de 9% naar boven. Wie nog flink wat jus in de benen heeft zitten kan hier het gas erop zetten. Pas naar ruim een kilometer wordt het weer makkelijker. Net iets voor Beaufays ligt de top de van de beklimming.

29 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#38 van 52 rondom Spa & Stavelot

#73 van 121 in Ardennen

#84 van 293 in België

#453 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Rue de Beaufays? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?