Hoogteprofiel beklimming Baraque Michel Est

Ruim 9 kilometer klimmen in de Ardennen, dat is flink. De bijbehorende percentages van de Baraque Michel Est zijn laag (3,6%) maar met ruim 300 hoogtemeters en gelijkmatige karakter een perfecte klim om je eigen vermogen eens flink te testen. Deze beklimming moet wel meer erkennen in de Baraque Michel Nord in zowel hoogtemeters als lengte.

De beklimming start in het dorpje Jalhay, volg de bordjes richting Baraque Michel of Signal de Bortragne. Over een redelijke drukke weg gaat de beklimming grotendeels in rechte lijn rechtdoor naar boven, soms heb je het idee dat je eindeloos ver kunt kijken. Niet de meest inspirerende beklimming dus.

Na het hele lange stuk bij de t-splitsing rechts aanhouden. Na de bocht naar links wordt het klimmen een stuk makkelijker. De top ligt een stuk na café Baraque Michel. Zin in nog een een lange beklimming, probeer dan de mooie Tros Marets eens.

27 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#6 van 8 rondom Malmedy & Eupen

#68 van 121 in Ardennen

#78 van 293 in België

#447 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Baraque Michel Est? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Jez op 19 augustus 2017 om 13:05

Leuk voor de hoogtemeters, maar verder hoogstens als west-oost verbinding na de leuke weg door Solwaster omdat er daarna weinig keuze is.

Hans op 01 februari 2017 om 09:20

Naar mijn idee begint de klim al bij Bètâne waardoor de klim bijna 450 hm overbrugt.