Hoogteprofiel beklimming Baraque Michel Nord

Baraque Michel Nord is de langste beklimming in de Ardennen die niet gemiddeld met meer dan 3 procent klimt. Maakt dat deze beklimming erg geliefd bij wielrenners? Niet echt, want het grootste gedeelte van de beklimming is druk, vals plat, rechtuit en dus ongeïnspireerd omhoog beuken. De variant vanuit Malmedy naar Baraque Michel is veel leuker.

De start van de klim ligt in het dorpje Bètâne. Pak niet de afslag richting Gileppe, maar de afslag aan de andere kant van het parkeerterrein, de Rue de Hestreux. Het plezier en de fenijn zit hem direct bij de start. Dit gedeelte van de beklimming is ook bekend als de Côte de Rendeux. De eerste twee kilometer gaan met gemiddeld 7% omhoog, maar raken soms even de 13% aan. Daarna slingert de weg vals plat langs het meer van Gileppe. Geniet van alle rust, want de komende kilometers ben je hier nog alleen, aangekomen op de provinciale weg sla je rechtaf.

Na een aantal kilometers vals plat rechtdoor buigt de weg in een eindeloos langs bocht naar rechts en stijgen de percentages de komende 3 kilometer naar gemiddeld 5%. Twaalf kilometer na de start begint de weg weer langzaam te dalen. Als de weg naar links buigt kun je nog kilometer doorrijden voordat je bij het hoogste punt van België bent (Signaal van Botrange), maar bij het Café Baraque Michel mag je jezelf feliciteren. Je hebt een kleine 450 hoogtemeters overwonnen, meer vind je nergens in de Ardennen.

26 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#2 van 8 rondom Malmedy & Eupen

#12 van 121 in Ardennen

#12 van 293 in België

#346 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Baraque Michel Nord? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Johan op 25 augustus 2018 om 09:44

Gisteren een iets andere route gedaan. Start vanuit de melkfabriek richting Jalhay (N629). Na ongeveer 1 km links af richting de La Gileppe. Op ongeveer 200 m. door een poortje (toegestaan) en direct een klim van ongeveer 1 km. á 8%. Van daaruit 7 km. langs het meer van de La Gileppe redelijk vlak met een mooi uitzicht. Op ongeveer 6 km na het poortje rechts aanhouden. Vanhier uit een klim van ongeveer 6 km. tot aan de rotonde naar de N68. (hoogte van 340 naar 500 m.) De N68 volgen tot aan de Baraque Michel naar een hoogte van 675 m. De lengte van deze klim is dan ongeveer 18 km. met daarin 6 km. vlak.

Gunther74 op 13 mei 2017 om 20:00

Vanmorgen deze beklimming gedaan. Rue de hestreux is in verschrikkelijke staat en is eigenlijk een aanslag op een racefiets. Vanaf je op de N 68 komt is de klim naar baraque Michel kinderspel.wij vertrokken aan baraque Michel tot aan parking drossard (rotonde) daar naar links langs gileppe (super mooi) naar bethane. Je kan beter verder doorrijden om verderop terug naar N 68 te rijden.

Patrick Coers op 28 april 2017 om 21:23

Helaas is deze route niet meer te rijden. Gelukkig is er een goed alternatief. Rij vanaf de voet richting Eupen. Ga nabij het dorpje Membacht rechtsaf (Rue Perkiets). Vanaf daar wijst de weg zich van zelf en kom je uiteindelijk ook op deze klim uit.

Arnoud op 15 augustus 2016 om 00:51

Inderdaad niet meer te rijden. Route degradée, maar in plaats van het dan gebruikelijke slecht asfalt geen asfalt, maar kilometers lang losliggende stenen met een paar meter asfalt er nog tussen. Heb wel op de fiets kunnen blijven, maar leuk was anders. Weg is ook officieel verboden. Deze doe ik niet meer in ieder geval.

Jasper op 07 juli 2016 om 20:40

De eerste 3km zijn niet te doen met een racefiets, voorheen lag hier volgens mij mooi asfalt (google maps), maar nu is het MTB stenen parcour.. Hele stukken moeten lopen, geen doorkomen aan.. Jammer anders was het zeker een mooie klim geweest!

Bram Mennen op 18 juni 2016 om 21:12

Waarom staat de variant vanuit Eupen niet op jullie site? het eerste gedeelte tot de grote weg is op sommige plaatsen onverhard en zeker niet te doen met een racefiets. Ik hoop dat jullie er eens naar kijken