Hoogteprofiel beklimming Ballon d’Alsace vanuit Giromagny

De beklimming van de Ballon d’Alsace vanuit Giromagny is 15.7 kilometer lang en overbrugt met een gemiddeld stijgingspercentage van 4.4% een hoogteverschil van 687 meter. De klim ligt in de sector Grote Vogezen in de Vogezen, Frankrijk. Met o.a. een steilste stuk van 7.3% scoort deze beklimming 430 klimpunten.

34 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#19 van 34 rondom Grote Vogezen

#19 van 35 in Vogezen

#201 van 346 in Frankrijk

#240 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Ballon d’Alsace vanuit Giromagny? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Niek op 07 oktober 2018 om 11:43

15-07-2018: De beklimming gaat grotendeels door het bos. Mooie gelijkmatige klim. Ideaal voor tijdrijders. 2km voor de top kom je op een open vlakte. Je denkt er al te zijn, echter is het nog 2km vechten tegen de elementen en jezelf. Wie nog wat energie over heeft kan genieten van het uitzicht. Bovenop zijn voldoende eetgelegenheden. Vergeet niet een bloemetje te leggen bij het monument van René Pottier. De eerste echte klimmer in de Tour de France.

Roy op 17 oktober 2015 om 16:07

Mooie gelijkmatige klim, je kunt lekker in je tempo komen. Het wegdek van het eerste stuk vanuit Giromagny is echter zeer slecht. Vanaf het moment dat de weg begint te stijgen naar 5% is het wegdek perfect. De klim wordt nooit echt moeilijk, al is hij wel relatief lang voor de vogezen

Jasper op 11 september 2015 om 14:45

Prachtige klim en voor wie tijd heeft kan je paadje nemen rechts om naar de top te gaan en van daaruit echt fenomenaal uitzicht! Fantastisch wegdek, mooie natuur en ideale stijgingsgraad maakt het tot 1 van mn favorieten in de Vogezen, enkel Col de la Schlucht doet beter van de 7 cols die ik in de Vogezen heb gedaan (GB vanuit Soultz, Ballon d'Alsace vanuit Giromagny, Ballon de Servance vanuit Le Thillot, Col de Firstplan vanuit Soultzmatt, petit ballon vanuit Wasserbourg, Col de Platzerwasel, Col de la Schlucht) :)