Hoogteprofiel beklimming Auris en Oisans

De klim naar Auris en Oisans is een stuk minder beroemd dan de naast gelegen beklimmingen zoals de Alpe d'Huez en de Galibier. Dat maakt dat je hier rustig kunt fietsen. Je fietst in een mooie berglandschap. Je hebt een geweldig uitzicht op het dal richting Les Deux Alpes en iets hoger ook richting de gletsjers van la Grave en de Meije. Het uitzicht is op deze col mooier dan op de beroemde Alpe d'Huez. Verder is het hier heel veel rustiger dat maakt dat het klimmen aangenamer is. Verkijk je trouwens niet op het hoogteprofiel want je moet aan het begin van deze klim zien te komen, en dat is of via Bourg d'Oisans (eerste deel van de klim van de Lautaret) of je moet afslaan als je afdaalt vanaf de Lautaret, Sarenne of Les Deux Alpes. Je komt hier niet zomaar, maar je krijgt er wel een geweldige klim voor terug!

34 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#14 van 24 rondom Bourg d'Oisans

#70 van 155 in Franse Alpen

#111 van 346 in Frankrijk

#144 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Auris en Oisans? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Ties op 21 augustus 2017 om 06:39

De klim gedaan om bij de Balkonroute te komen maar die eerste 3 km zijn behoorlijk steil. De Garmin bleef balanceren tussen de 10 en 14% en die korte afdaling kwam dus op het juiste moment. Na 6,5 km zijn wij afgeslagen om de balkonroute te nemen richting La Garde. Als je hoogtevrees hebt moet je hier wegblijven want een kijkje over het betonnen randje is al genoeg om je maag te doen draaien.

Martijn op 08 juli 2016 om 20:31

Eerste stuk vanaf Le Freney is zeer pittig en warm (want zuid-helling). Daarna lekker lopende klim. Bij splitsing keuze om omhoog te gaan naar het ski-dorp of via de "balkon-route" naar La Garde. Schitterende route met geweldige uitzichten op het dal. Heeft overeenkomsten met de klim aan de andere zijde van het dal naar Villard-Notre-Dame.

Gordo op 21 augustus 2015 om 13:38

Heb deze col vanuit Bourg gedaan en dus ook het eerste stukje van de Lautaret voordat je aan de klim begint. Begin is pittig maar daarna goed te doen en de uitzichten zijn inderdaad mooi. Het is aan te raden om in de afdaling de afslag naar Huez (d211 a) te pakken dan kom je ter hoogte van La Garde op de Alp d Huez. Dit is echt een prachtige route met waanzinnige uitzichten over de vallei. Als je dan nog niet genoeg hebt gehad van de uitzichten over de vallei kun je de Alp d Huez nog even opfietsen tot Huez en dan de 211 b pakken naar villard reculas en daarna afdalen naar Allemont. Ook op deze route zijn de uitzichten prachtig.