Hoogteprofiel beklimming L'Ancienne Barrière

De Ancienne Barrière is met gemiddeld 5% over bijna 5 kilometer een echte lange loper. Door de lange rechte stukken in de beklimming is dit voor veel fietsers een beklimming die ze zich lang zullen herinneren. Doordat je bijna niet doorhebt dat het doorklimt, gaan veel wielrenners hier stuk kapot. helaas wordt er op de drukke weg vaak gevaar hard gereden, maar het is wel een perfecte beklimming om de benen eens goed te testen.

De beklimming start op de doorgaande weg tussen Hamoir en Trois-Ponts op de kruising van het Lienne-dal. Daarmee is de Ancienne Barrière een ideale beklimming om vanuit de sector Aywaille & Durbuy weer terug te komen in rondom Spa & Stavelot. Bij het Total tankstation begint het te klimmen. Waar je eerst nog een mooi uitzicht heb op de omgeving duikt de beklimming na ongeveer 2 kilometer de bossen in. Daarna heb je nog weinig benul van de stijgingspercentages. Gelukkig biedt een open vlakte iets verderop weer wat soelaas.

Vooral de laatste kilometers van de beklimming zijn moeilijk, de weg stijgt niet hard meer, maar juist hier is het moeilijk om je grenzen niet te overschrijden. De top ligt bij café en camping L'Ancienne Barrière.

22 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#41 van 52 rondom Spa & Stavelot

#80 van 121 in Ardennen

#91 van 293 in België

#464 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de L'Ancienne Barrière? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Bram op 08 juni 2016 om 17:26

Kun je ook beklimmingen in Zuid-Limburg doen als voorbereiding? bijvoorbeeld de Schweiberg of de Vaalserberg of de Camerig/Camerig-West? @klimtijd

Hans op 24 oktober 2014 om 21:24

Lekkere klim om op te warmen voor het echte werk rondom Trois-Ponts. Wel langer dan verwacht en hierdoor kun je alsnog verzuren voordat de top bereikt wordt !