Hoogteprofiel beklimming Amerongse berg

Misschien wel de meest bereden beklimming van Nederland. Door de ligging vlakbij Utrecht zie je hier altijd heel veel wielrenners. Is de Amerongse berg moeilijk? Nee. Heeft het met klimmen te maken? Jazeker!

De beklimming start net iets ten zuiden van het dorpje Overberg. Vanaf daar wordt de koers
ingezet richting Amerongen. Het begint allemaal zeer rustig. Net na recreatiedorp 'de Ossenberg' zetten we de beklimming echt in. Ruim 800 meter stijgt de klim met gemiddeld 5%. Als de weg vlakker begint te worden is het nog zeker 600 meter naar de top. Stop dus niet te snel. 

De weg is goed geasfalteerd en door de fietsstroken heb je niet veel last van het overige verkeer. Let wel erg op in de afdaling richting Amerongen! Bestuurders van rechts hebben hier voorrang. Bovendien is het wegdek matig en zitten er een paar vervelende drempels in.

30 hotels en appartementen in de buurt

Fietsroutes met de Amerongse berg


Ranglijst

#2 van 6 rondom Utrechtse Heuvelrug

#32 van 64 in Midden Nederland

#146 van 254 in Nederland

#800 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Amerongse berg? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
C. Cinquante op 29 oktober 2016 om 21:04

Denk inderdaad aan die Jumbo-drempels :-)

Wouter op 15 augustus 2016 om 20:43

Leuke berg om te rijden, vooral vanaf Overberg. Vanaf Amerongen stelt het niets voor, als je denkt dat 'ie echt gaat beginnen ben je er al. Om toch een beetje af te zien is het aardig om een paar keer op en neer te fietsen en dan met tegenwind de Lekdijk op te gaan.

Angela Drecker op 27 februari 2016 om 09:57

Wat een goede waarschuwing in dit filmpje maar dan nog komen de renners met een veel te hoge snelheid de berg afzetten. Het was ook goed geweest om de oversteek door paarden ter hoogte van het dierenasiel te noemen. Die weg is echt levensgevaarlijk!!!

Argon18 op 14 februari 2015 om 15:53

Makkelijke klim, afdaling is leuk