Hoogteprofiel beklimming Côte d'Amermont

De Côte d'Amermont is hét alternatief voor de vaak super drukke Haute Levée. De Amermont is niet alleen mooi, hij is bovendien steil en heerlijk rustig.  Volg is Stavelot de weg richting Malmedy, maar houd bij de splitsing links aan richting het parkeerterrein van Blanchimont. Na 200 meter zie je aan je linkerhand een afslag. Dit is de Rue d'Amermont.

Direct vanaf de start gaat het los met percentages rond de 12%. Door een slinger over en oude spoorlijn krijgen de benen even rust voordat het weer vrolijk verder gaat. Pas aangekomen in het gehucht van Amermont is het steile werk achter de rug.

Neem vooral de tijd om te genieten van het mooie landschap, wie voor de Haute Levée had gekozen had nu tussen de vrachtwagens gereden. Na het dorpje rechts aanhouden. In gemiddeld 4% klimt de Côte d'Amermont de volgende kilometer naar de drukke weg.

30 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#16 van 52 rondom Spa & Stavelot

#27 van 121 in Ardennen

#30 van 293 in België

#381 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Côte d'Amermont? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Bart op 10 april 2017 om 12:58

De route op het kaartje klopt niet helemaal. Als je halverwege de klim rechtsaf gaat, kom je op een onverharde weg, met de racefiets niet te doen. Je kunt het beste rechtdoor en pas bij de rotonde rechts afslaan. De weg is vanaf daar toch wat breder en minder druk.

Rik op 26 juni 2016 om 20:06

Mooie, maar zware beklimming. Het eerste steile stuk hakt er meteen flink in. Hierna vlakt het heel eventjes af, maar het lastigste stuk komt dan nog. Het was een kwestie van boven proberen te komen op het lichtste verzet

Franck op 17 oktober 2015 om 23:52

Amermont = bittere berg. Deze klim heeft zijn naam niet gestolen! :-)