Hoogteprofiel beklimming Altenbroek

Tussen het Belgische Voeren en het Nederlandse Noorbeek ligt de beklimming van Altenbroek. De weg was ooit openbaar, maar is nu een privé-weg van het kasteelhotel Altembrouck. Daardoor is de beklimming alleen weggelegd voor fietsers die geen boodschap hebben aan het verbodsbord aan het begin van de weg.

Volg in Voeren de bordjes richting Altenbroek / De Molenhoeve. Aan het einde van de de weg schuin rechts het kleine weggetje inrijden. Even verder gaat de weg door het complex van het kasteel heen, direct hierna begint de beklimming. Bij de eerst t-splitings rechts aanhouden, hier volgt het steilste stuk van de beklimming. Bovenaan linksaf volgen nog enkele honderden meters vals plat.

29 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#4 van 38 rondom Aubel & Voeren

#156 van 293 in België

#543 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Altenbroek? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Tom op 29 juli 2018 om 10:59

Ik weet niet hoe deze weg erbij lag ten tijde van het schrijven van dit stuk, maar inmiddels echt niet meer te doen. Het grootste deel ligt vol met stenen en daar valt met de racefiets niet meer tegenop te fietsen. Misschien voor de MTB nog te doen. Beter pak je dan inderdaad de Schophemmerheide. Die is ook deels onverhard, maar dat is een mooie gravelstrook die wel prima te doen is.

Thomas op 10 april 2016 om 20:40

Dit is geen verharde weg. Maar ondanks dat, met de MTB best een pittig klimmetje. Maar er zijn zeker zwaardere in de omgeving.

Eric op 13 augustus 2014 om 13:35

Direct na het kasteel eindigt de verharde weg. Daarnast was het nat, niet te doen op een racefiets meer geschikt voor de MTB of Cyclocross fiets. Beter de borden naar knooppunt 430 volgen over de Schoppemerheide / Kattenroth. Dan wordt je na de klim getrakteerd op de lokale "Strada Bianca"

Raymond op 22 april 2014 om 22:26

De beklimming begint al eerder, waar een bord geplaatst is verboden voor paard en wagen. Echter de weg was deels niet geasfalteerd en dat fiets niet makkelijk bij 9%. Er reden gewoon auto's omhoog en omlaag.