Hoogteprofiel beklimming Côte d'Aisomont

De Côte d'Aisomont is de noordwestelijke variant van de Côte de Wanne en is de langste, maar makkelijkste versie van deze Côte. De beklimming start in Trois-points. Door het constante klimpercentage is dit een bijzondere prettige klim. Ideaal om het motortje niet te overbelasten. Maar zoals Hinault ooit zei, elke klim is zwaar, het hangt slechts af van de snelheid waarmee je heb oprijdt.

De beklimming start bij het beste frietkot van de wijde omgeving. Volg de borden richting Wanne, verdwalen is bijna onmogelijk. Langs het spoor stijgt het hier amper, maar bij het station wordt een mooi percentage van zo’n 7% ingezet. Na het spoort wordt je bovendien ook nog getrakteerd op een mooie haarspeldbocht en rijd je langzaam het bos in.

De kilometer hierna is het even doorzetten, maar aangekomen in het gehucht Nouprez wordt het voelbaar makkelijker. Vanaf hier kronkelt de weg door mooie grashellingen langzaam naar boven. Met stijgingspercentages rond de 5% heb je alle tijd om te genieten van de mooie natuur. De top ligt naast de skipiste, iets voorbij het dorp Aisomont.

27 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#33 van 52 rondom Spa & Stavelot

#65 van 121 in Ardennen

#74 van 293 in België

#442 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Côte d'Aisomont? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
henk bleijenberg op 27 oktober 2017 om 05:31

beste, we krijgen bij ons op www.valdewanne.eu veel fietsers op bezoek. om even te eten, water te halen en naar het toilet te gaan. is het ok voor jullie om een betere omschrijving te geven van Val de Wanne voor de fietsers?! ons terras is afgelopen zomer 2 x groot gemaakt. het uitzicht is fenomenaal. Alleen al daarvoor is het de moeite om te stoppen. bedankt alvast en groet, team val de Wanne, 003280863121, Henk 0032476215551

ThiemoProCycling op 23 mei 2017 om 15:43

Een heerlijk lopende klim! Waar je jezelf helemaal op kunt stuk rijden of op het gemakje kunt oprijden. Je wordt sowieso beloond met een adembenemend uitzicht! Een echte aanrader!

Gerben op 08 augustus 2016 om 20:08

Lekker lopende klim. Eerste stuk mooi uitzicht over Trois-Ponts, waardoor je ziet hoe snel je hoogte wint.

Adri op 29 april 2015 om 20:27

Heel fijne klim zeker aan het begin van het fietsseizoen. Goede trainingsklim.

Joris op 08 april 2015 om 13:36

Eigenlijk mijn favoriete helling in de omgeving. Lang, maar nooit steil, waardoor je goed je eigen ritme kunt vinden. Geeft daardoor een beetje het gevoel van een echte col.

Vincent op 11 september 2014 om 22:20

Echt een leuke klim! Hij is wat langer maar waarschijnlijk ook goed te doen als je niet getraind bent. Beloning is een geweldig uitzicht bij de piste. Let wel op als je deze afdaalt. Hij is makkelijk af te dalen, maar ongeveer 1,5 km voor Trois Ponts kan er bomenkap zijn en hierdoor kan er ineens zand en gruis op de weg liggen vlak voor een scherpe bocht.

Castelijn Tim op 07 augustus 2014 om 11:10

Zeer leuke klim, Na 2km kan je op de grote plaat schakelen en stevig doorrijden naar Wanne