Hoogteprofiel beklimming Colle dell'Agnello

De beklimming van de Colle dell'Agnello is 20.2 kilometer lang en overbrugt met een gemiddeld stijgingspercentage van 7.2% een hoogteverschil van 1448 meter. De klim ligt in de sector Piemonte in de Italiaanse Alpen, Italië. Met o.a. een steilste stuk van 14.6% scoort deze beklimming 1651 klimpunten.

22 hotels en appartementen in de buurt

Ranglijst

#2 van 4 rondom Piemonte

#5 van 24 in Italiaanse Alpen

#5 van 25 in Italië

#6 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Colle dell'Agnello? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Michael op 29 mei 2018 om 09:01

zijn er waterfonteintjes aan deze kant van de berg?

Robert van W op 08 september 2017 om 23:12

Ook zo'n mooie, waar je alleen kunt zijn met het landschap. Heb hem ooit vamuit Guillestre gedaan, dan passeer je tijdens het vlakke opwarmertje de schitterende Gorges. Beetje spijt dat ik niet ff de Italiaanse kant ben afgedaald om die dan ook weer te beklimmen.

Leon Römkens op 06 augustus 2017 om 16:03

Een vd mooiste cols die ik ooit in Frankrijk en Italië geb gefietst. Rust, en natuur op zijn mooist. Maar wel met steile stukken erbij. Maar de kick als het weer gelukt is om op eigen kracht boven te komen vergoedt alles.

Martin op 14 augustus 2016 om 21:39

Mooie klim, heb hem in juli gereden en eigenlijk viel hij me nog mee. Ben begonnen in Sampeyre, waar het inderdaad al wat begint te stijgen maar niet iets om al bang van te worden. Af en toe een stuk van10% maar verderop vlakt het weer behoorlijk af zodat je weer op adem kan komen. De laatste 8 km zijn wel pittig met soms meer dan10%, uitschieters van 14% en 15%. Dan is er geen uitrusten meer bij maar kwestie van ritme zien te vinden en doorstampen tot de top. Omdat die op meer dan 2700 m ligt en bovendien precies op de Frans/Italiaanse grens is dat best een belevenis. Daarbij kun je aan de Franse kant nog uitkijken naar de bocht waar Kruijswijk in de Giro onderuit ging :-( Nog even wat zwaarte betreft: ik reed hem in de nog relatief koele ochtenduren en dat was verstandig. Had paar dagen eerder Alpe d'Huez op heetst van de dag gereden en vond dat zwaarder dan deze Agnello in de ochtend, terwijl menigeen de Alpe niet zo lastig vindt. Hoe dan ook, mooie col, echt een belevenis, veel plezier als je hem gaat rijden!

Rob Driessen op 04 juli 2016 om 16:28

Ik heb hem op 22 juni '16 beklommen vanuit Casteldelfino. Vanaf Chianale begint het serieuze gedeelte en ik vond de laatste 5 km erg zwaar. Vond hem eigenlijk zwaarder dan de Stelvio oost.

Stefan Vis op 01 november 2015 om 12:57

Wat een fantastische berg. Er wordt gezegd dat de klim officieel begint in Casteldelfino, echter vind ik dat de klim begint in Sampeyre. De aanloop naar Sampeyre is al voortdurend omhoog, welliswaar niet zo steil als de laatste kilometers. Maar bedenk echt dat de klim zo veel langer is dan wat hierop staat aangegeven.