Hoogteprofiel beklimming Achterberg

De beklimming van de Achterberg is 1.1 kilometer lang en overbrugt met een gemiddeld stijgingspercentage van 5% een hoogteverschil van 53 meter. De klim ligt in de sector Oudenaarde & Geraardsbergen in de Vlaamse Ardennen, België. Met o.a. een steilste stuk van 13% scoort deze beklimming 50 klimpunten.

18 hotels en appartementen in de buurt

Fietsroutes met de Achterberg


Ranglijst

#36 van 72 rondom Oudenaarde & Geraardsbergen

#36 van 72 in Vlaamse Ardennen

#232 van 293 in België

#675 van 936 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Achterberg? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Seba op 09 juni 2019 om 23:41

De Achterberg is een van mijn favoriete hellingen in de Vlaamse Ardennen. Bij het opdraaien rijd je meteen tegen een muur aan, maar na even afzien kan je bijschakelen en word je op de rechterkant getrakteerd op een fantastisch uitzicht op de streek. Wie eenmaal de Achterberg ontdekt heeft, rijdt daarna nooit meer de lelijke, saaie en oninspirerende Edelareberg op. Deze heeft hetzelfde start- en eindpunt, maar loopt via de grote weg. Veel beter dus om via de Achterberg naar boven te rijden!

MB218 op 15 februari 2018 om 08:35

Je begint deze beklimming nagenoeg vanuit stilstand, dat maakt het extra zwaar. 300m op de tanden bijten, daarna is het een eenvoudig goedlopend klimmetje. Ik rijd deze klim graag, er is geen verkeer en weinig wielertoeristen, die verkiezen de Edelareberg.