Hoogteprofiel

Beschrijving

Lus 3 van de bordjesroute van de Amstel Gold Race is het zogenaamde 'finishrondje'. Het laatste gedeelte van de route loopt namelijk precies gelijk aan de laatste kilometers van de wegrace. Zo zul je er snel achter komen dat je zelf waarschijnlijk een stuk langzamer gaat dan de profs. De route is bijzonder goed uitepijld, waardoor je jezelf volledig kunt focussen op het lijden.

Door de geringe lengte van 77 kilometer een ideaal trainingsrondje voor fietsers die de nog geen grote afstanden aankunnen, maar wel willen klimmen. Dit maakt dat deze variant al jaren favoriet is bij veel fietsers. Zoals alle bordjesroutes van de Amstel Gold Race is de Cauberg bij zowel het begin als einde van de route opgenomen.

Na de start wordt via de Geulhemmerberg de afdaling ingezet richting Maastricht. Via een kleine ronde door de buitenwijken van deze stad gaat via de mooie Bemelerberg richting het zuiden. Langs de Belgische grens gaat het nu richting het oosten. Na de Wolfsberg en Loorberg is het al bijna tijd voor de finale. Wie nog zin heeft in een mooie extra rondje kan ervoor kiezen om na de Loorberg af te dalen richting Epen. In een paar honderd meter sluit je dan aan op lus 2, die na een rondje via het drielandenpunt weer netjes aansluit op deze route.

Lus 3 kiest er dus om weer af te buigen richting de Gulperberg vanuit Partij. Het slotakkoord van deze route is niet mis. Op korte afstand van elkaar volgen de pittige beklimmingen van de Kruisberg, Eyserbosweg, Fromberg en Keutenberg. Als toetje wacht de Cauberg voor de finale.


Reacties

Wat vind jij van de Amstel Gold Race - Lus 3? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Guido Eykelkamp op 15 June 2017 om 17:34

Gefietst op donderdag 8 juni. Gestart tussen Margraten en Eckelrade. De eerste beklimmingen (Wolfsberg en Loorberg) gingen wel redelijk. Op de Gulperberg verkeerde versnelling gekozen (grote voorblad), dus: stilvallen en lopend verder. Op de Kruisberg brak de derailleurpad van mijn maatje: duwend en lopend terug naar Gulpen. Na reparatie weer verder. Vanwege tijdverlies kozen we ervoor om richting Valkenburg verder te fietsen en zo het ronde af te maken. Voor herhaling vatbaar, dan hopelijk zonder pech!

pieter Buss op 06 June 2017 om 14:51

Afgelopen weekend m'n eigen rondjes gereden, veel bordjes van de Amstel Gold gezien. Maar telkens de bordjes in de gaten houden, leidt te veel af van het genieten. Evengoed veel prachtige cols getopt. Belgische kant van de Vaalserberg is prachtig, Loorberg idem, vooral via het Kersenpad! Eyserboschweg was een killer. Prima aanloop, met heel pittig deel op 't end. Wat is Limburg mooi trouwens, met afstand meest onderscheidende stuk van Nederland. Wil liefst meteen weer die kant op! Heeft iemand hier al eens de Oude Hollweg in de buurt van Nijmegen gefietst? Schijnt ook uitdagend klimmetje te zijn, las ik net....

Marcel Zimmer op 30 May 2017 om 18:22

Prachtige rit met serieuze klimmetjes. Perfect gepijld. Moest alleen in het begin even doorhebben dat de bordjes zowel rechts als links (soms aan de andere kant van de weg) staan.

martin op 12 May 2017 om 22:43

Uitstekende route bebord. Navigatie kwan niet overeen met de beborde route. Prachtige route.

Ciska op 07 May 2017 om 14:19

Met Koningsdag de route gefietst. Vooraf goed ingelezen over de route en waar te starten. Echt top! Bordjes af en toe wel even goed opletten dat je ze niet mist. Gelukkig waren we met z'n 2en. 1 bordje gemist waarschijnlijk stuk gegaan. Op de afvaartsweg vlak bij de fromberg. Hier moet je rechtsaf de heugdenweg op. Soms staan de bordjes aan de overkant van de weg. Dus ook daarmee goed opletten. Maar het was echt een top route, voor mijn de eerste keer Bergjes fietsen. Dan is het best pittig maar zeker een aanrader.

Ciska op 01 May 2017 om 11:31

Met Koningsdag de route gefietst. Vooraf goed ingelezen over de route en waar te starten. Echt top! Bordjes af en toe wel even goed opletten dat je ze niet mist. Gelukkig waren we met z'n 2en. 1 bordje gemist waarschijnlijk stuk gegaan. Op de afvaartsweg vlak bij de fromberg. Hier moet je rechtsaf de heugdenweg op. Soms staan de bordjes aan de overkant van de weg. Dus ook daarmee goed opletten. Maar het was echt een top route, voor mijn de eerste keer Bergjes fietsen. Dan is het best pittig maar zeker een aanrader.

Joost bijl op 12 March 2017 om 08:57

Samen met mijn fietsmaatje Olivier deze mooie lus 3 gereden. Route was super gepijld. Prachtige tocht door een steeds wisselend landschap.Gulpener berg met14% stijgingspercentage is een echte knaller. Een goede start en finishlocatie is de Geulhemermolen in Berg en Terblijt.

Arjan op 12 September 2016 om 08:48

De route gefietst op 11-09 de bordjes goed kunnen volgen

Dick de Jong op 08 September 2016 om 09:14

De website blinkt inderdaad niet uit in duidelijkheid, zie hier: http://amstelgoldracexp.nl/Xperience.aspx?Xperience=AGR_Fietsroutes

Dick de Jong op 08 September 2016 om 08:59

De website blinkt inderdaad niet uit in duidelijkheid, zie hier: http://amstelgoldracexp.nl/Xperience.aspx?Xperience=AGR_Fietsroutes

Dick de Jong op 08 September 2016 om 08:56

De website blinkt inderdaad niet uit in duidelijkheid, zie hier: http://amstelgoldracexp.nl/Xperience.aspx?Xperience=AGR_Fietsroutes

KristofDS op 06 September 2016 om 12:54

Hoi, ik heb de gps track proberen downloaden via de link een beetje lager hier, maar ik zie nergens op de website een knop om te donwloaden. Heeft er iemand een andere link?

Rutger Bruin op 04 September 2016 om 00:28

Vandaag 3 sept 2016 deze route gereden. Vond het een geweldige tocht waarin je flink uitgedaagd wordt. Stijle klimmen en ook spectaculaire afdalingen, zeker voor mensen die uit het vlakke deel van het land komen. Gestart voorbij de Cauberg, bij herberg De Geulhemermolen in Berg en Terblijt. Aanrader, prima plek ook om na afloop lekker te eten.

Jaap de Boer op 09 August 2016 om 20:01

Op 8 augustus lus 3 gereden. Geen bordje gemist. Heerlijke tocht.

Kristof G op 09 August 2016 om 09:52

Ik kan Jean alleen maar gelijk geven lus 3 gereden op 28/07 en ook een paar keer de weg moeten vragen door ontbrekende borden. Blijft wel een toffe lus 3/09 doen we hem opnieuw hopelijk tegen dan opnieuw goed afgepeild.

jean buelens op 04 August 2016 om 10:54

Lus 3 is een prachtig parcours, ik doe dit nl al een aantal jaren , dit was ook verleden maandag het geval maar heb moeten vaststellen dat er verschillende bordjes verdwenen waren hetgeen ons enorm opgehouden heeft omdat we steeds moesten zoeken en vragen aan buurtmensen waar lus 3 verderging. Graag zou ik willen dat jullie dit euvel verhelpen zodat ik met plezier kan terugkeren , zo niet ga ik het nog éénmaal proberen. Dank bij voorbaat!!

Michel struik op 03 August 2016 om 12:27

Prachtige en uitdagende fietsroute ;-). Diverse weg verwijzings bordjes zijn op cruciale locatie verdwenen. Gelukkig hadden wij de op op papier bij ons. Buurt bewoners verzochten de organisatie te melden om de bebording op eigen paaltjes te plaatsen en zeker niet tegen particuliere hekwerken .... Te weten: T-kruizing Bemelen en Afslag na Eys Overeys

Daan van der Leij op 31 July 2016 om 11:03

Pittig!

Rudi Dewit op 23 July 2016 om 21:38

Prachtige rit, vandaag gereden redelijk pittig goed uitgepijld. Alleen klopt de gps route op een bepaald stuk niet met de uitpijling.

Derk op 09 June 2016 om 12:25

http://www.amstel.nl/evenementen/amstelgoldrace/365/routes/lus3 GPX is hier te vinden

Peter op 27 May 2016 om 07:13

Gisteren gefietst super mooie route,alles perfect te volgen

DAve op 03 May 2016 om 23:03

Hoe kan ik aan een .gpx versie van deze route komen, zodat ik erop kan navigeren?

Ellen op 26 April 2016 om 09:37

Hoe kan ik aan een .gpx versie van deze route komen, zodat ik erop kan navigeren?

ciscadeweert@gmail.com op 18 April 2016 om 15:21

Hoe kan ik aan een .gpx versie van deze route komen, zodat ik erop kan navigeren?

Erik op 12 August 2015 om 18:59

Combinatie 2 & 3 gereden samen met mijn vriendin. Echt schitterend mooie vergezichten mooie klimmen en mooie afdalingen. Bordjes waren perfect te volgen absoluut geen klachten over. Dik tevreden.

hogerwaard arie op 11 August 2015 om 22:09

Erg zware route maar een fantastische omgeving, genieten van oor tot oor

Maurice op 29 June 2015 om 08:04

De route is in Elkenrade een beetje verlegd. In plaats van door het dorp direct naar de Fromberg af te dalen, maakt de route een extra lusje. Schrik dus niet als je GPS begint te bliepen als je braaf de bordjes volgt :)

Mark op 22 June 2015 om 18:17

Super lus, met een paar zware, mooie klimmen op het einde. Goed aangegeven, nergens een bordje gemist.

Bas op 22 May 2015 om 14:09

Is er ook een GPX route te downloaden van deze lus?

Bert op 10 April 2015 om 09:24

Gisteren lus 3 gereden, prachtige tocht!!! Maar waarom op eens bordjes aan de andere kant van de weg of op zeer geringe hoogte! In Maastricht missen een paar!!!! Verder geweldig!!!!!!!

Tim op 10 December 2014 om 19:52

Schitterende lus, heb de volgende dag lus 1 ook gereden maar die was veeeeel minder, lus 2 hoop ik binnenkort te rijden

Marjolein op 08 September 2014 om 08:54

Mooie route! Wij reden ook langs bordjes.... helaas, extra kilometers hierdoor.. Bordje naar de Keutenberg.. zit momenteel verstopt door werkzaamheden.. dus let op, links van de weg 'bordje Keutenberg' voor Schin op Geul.. Want die mag je natuurlijk niet missen ;)

Erwin op 30 August 2014 om 13:38

Super route, gisteren gefietst en mijn benen voel ik maar al te goed. Er staat geen bordje naar de keutenberg, Deze hebben we daardoor gemist. Verder echt een aanrader voor mensen die van klimmen houden.

Danielle op 26 August 2014 om 20:51

Vorige week lus drie gefietst samen met een vriend. Supermooie route, steile klimmetjes. Je moet wel goed kijken naar de bordjes die aangeven waar je naar toe moet, want wij zijn een paar keer te ver doorgereden. Het ene bordje zat bijna in de struiken en was daardoor moeilijk te zien en we hadden ook het idee dat er een bordje weg was.

jeroen op 09 August 2014 om 18:02

Prachtige route! Jammer dat sommige bordjes links van de weg hangen, die mis je snel. Niet logisch.

Geert op 30 April 2014 om 19:00

Bij het plaatsje Partij het bordje gemist. Deze bleek aan de andere kant van de doorgaande weg te staan, de hoofdweg moest diagonaal worden overgestoken. Verder geen bordjes gemist. Prima.

Milko op 10 April 2014 om 08:07

@Diego, neem lus 3 en sla na Heijenrath niet linksaf, maar blijf vanaf dat punt Lus 2 volgen. Gevolg, de mooiste klimmen uit Lus 2 plus de mooiste (&zwaartse;) lus 3. Totaal komt dan op 108km.

Diego op 09 April 2014 om 20:16

Eric, hoeveel km is lus 2 en het gedeelte van lus 3 dat je erbij kan nemen samen? Enig idee?

Eric op 08 April 2014 om 12:38

Mooi rondje! Miste na de beklimming van de Keutenberg wel het bordje van Lus 3. Reed toen dus de Doodeman.af. Heerlijk rondje met de mooie klimmen erbij!