Hoogteprofiel beklimming Zijpenberg vanuit Rozendaal

De Zijpenberg vanuit Rozendaal is een zeer populaire beklimming op de Veluwezoom. Dit is niet zo gek, want de combinatie van twee pittige muren achter elkaar maakt dit de moeilijkste beklimming in de omgeving. Bovendien maakt een prachtige tussentijdse afdaling met een tweetal haarspeldbochten het geheel compleet. De beklimming is ruim 4 kilometer lang.

De start van de klim is erg makkelijk te vinden. In het zeer welgestelde Rozendaal begint deze klim aan het einde van de Kerklaan. Zodra deze overgaat in de Beekhuizenseweg gaat de klim helemaal loos. Dit eerste deel staat ook bekend als de "Emmapiramide". Er worden stijgingspercentages van 8% gehaald. Heftiger dan dit eerst stuk wordt het niet meer. Aangekomen bij de dubbele haarspeldbocht (erg mooi!) wordt de afdaling ingezet. De weg ligt er perfect bij. Handen in de beugel en genieten van de bochtige afdaling.

Neem hierna de eerste afslag linksaf richting de Bovenallee. Let op; op het fietspad staan diverse paaltjes. Je zult niet de eerste zijn waarbij hier de fietscarrière (of erger) eindigt.  Na de afslag klimt het licht door. Langzaam maar zeker stijgt het steiler en steiler. In de lange u-bocht zit je middenin het tweede gedeelte van de beklimming. Nu is het nog een kilometer doortrekken over een licht stijgende weg. Krachtpatsers kunnen zich hier helemaal leeg rijden als het tempo omhoog gedraaid wordt. Bovenaan kun je rechts afdalen via de Zijpenberg of rechtdoor richting de Posbank.

Fietsroutes met de Zijpenberg vanuit Rozendaal33 accommdaties in de buurt


Ranglijst

#1 van 8 rondom Veluwezoom

#3 van 64 in Midden Nederland

#23 van 254 in Nederland

#598 van 935 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Zijpenberg vanuit Rozendaal? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Karlo op 29 april 2016 om 08:07

In de afdaling denk je al dat dit een mooie klim gaat worden. De start is heel makkelijk te vinden, volg bij de posbank de borden richting rozendaal. De eerste paar honderd meter zijn best wel steil. In de laatste bochten i