Hoogteprofiel beklimming Semnoz

De beklimming van de Semnoz is 16.1 kilometer lang en overbrugt met een gemiddeld stijgingspercentage van 7.5% een hoogteverschil van 1210 meter. De klim ligt in de sector Annecy in de Franse Alpen, Frankrijk. Met o.a. een steilste stuk van 10.8% scoort deze beklimming 1225 klimpunten.


23 accommdaties in de buurt


Ranglijst

#2 van 9 rondom Annecy

#19 van 155 in Franse Alpen

#33 van 346 in Frankrijk

#47 van 935 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Semnoz? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Dennis Verschuren op 05 May 2017 om 23:23

Tijdens de beklimming van deze reus, kreeg ik een flashback naar de klim van de ventoux vanuit Bedoin. De overeenkomsten zijn overduidelijk. Het duurt ook bii deze klim gevoelsmatig een eeuwigheid voor je het bos uit bent. Na het bos volgt het skigebied vergelijkbaar met Reynard, waarna het nog een paar zware kilometers duurt voordat je de top bereikt. Top geeft bij helder weer een fabelachtig uitzicht op de mont blanc. Klim heeft alles om legendarisch te worden. Voor mij onbegrijpelijk dat deze klim met één duimpje wordt gewaardeerd. Zoals het eveneens onbegrijpelijk is dat de klim vanuit Annecy niet wordt begeleid door bordjes en die vanaf leschaux wel. Zou de office du tourisme de drukte niet wensen vanaf deze kant. Veel bergen beklommen, maar reken deze tot mijn top 3! En nu die duimpjes omhoog 'klimtijd'.

Gordo op 06 October 2016 om 09:00

Zoals je al kunt lezen ben ik het helemaal eens met Gunther. Waardering moet echt omhoog. 4 duimpjes it is!

Gunther De Cock op 20 September 2016 om 12:12

Wat een mooie beklimming !!! Maar waarom wordt deze maar gewaardeerd met 1 duimpje ??? De klim begint zelfs nog iets vroeger aan een rotonde in Annecy wanneer je van het meer komt. Direct pittig, dan een makkelijker stuk van een drietal km, maar daarna stopt het niet meer met %s boven 7%. Wanneer je uit het bos komt word je verrast door mooie uitzichten en op de top is het goed vertoeven. En nu die waardering omhoog, zeker 4 duimen...

Gordo op 30 August 2016 om 16:06

Snap echt niet dat deze klim maar een duimpje krijgt bij de waardering, moeten er echt meer zijn. Is gewoon een mooie klim met veel bochtjes in het gedeelte door het bos en eenmaal boven de bomen kijk je lekker ver weg. Op de top is het uitzicht helemaal fantastisch met als het weer het toelaat ook de mont blanc in volle glorie. Afdaling in het begin redelijk technisch maar na Leschaux inderdaad heel erg makkelijk met goed asfalt en een brede weg, lekker meetrappen dus.

Bram Bouwman op 27 August 2016 om 14:31

Mooie lange lopende klim. Klim gedaan na de forclaz, toen naar Annecy en toen de semnoz. Dan zijn de laatste kilometers van 9% best pittig. Maar bovenop mooi uitzicht en de mogelijkheid om wat te drinken en eten. In hoogseizoen redelijk veel verkeer. Afdaling erg goed te doen mooi flauwe bochten en niet al te steil.

Diana Kuijpers op 23 May 2016 om 22:09

Zeer mooie klim. Eerst door het bos. Niet heel veel haarspeldbochten. Laatste kilometers redelijk kaal. (Skigebieden en zomerrodelbaan) 2 dagen voordat ik ging lag er nog een dik pak sneeuw maar was redelijk weg toen ik boven was. Schitterend uitzicht over de Alphen met helder weer. Afdaling goed te doen zeker laatste stuk na Leschaux. Flauwe bochten die met behoorlijke snelheid genomen kunnen worden, erg overzichtelijk en goed asfalt.

Ron op 08 September 2015 om 01:18

Al in mijn jongere jaren deze klim gedaan vanaf Annecy. Hij is zeer verraderlijk: eerst behoorlijk steil, dan wat makkelijk met maar 3-4% maar laatste 6 kilometers zeer lastig. Zeer mooie uitzichten, zeker op de top maar ook even voor de top met fantastisch uitzicht op Lac d'Annecy. Zeker een aanrader, doet niet veel onder voor beroemde cols als Alpe d'Huez en Mont Ventoux.

Egbert op 21 July 2015 om 19:00

Mooie klim, wel pittig. Eenmaal boven een grandioos uitzicht op de Mont Blanc.

Argon18 op 14 February 2015 om 15:57

zeer mooie klim, wel doen als het weer het toelaat. Ook lekkere afdaling en op de top natuurlijk een wafel meepikken

Tom op 08 September 2014 om 23:50

28 augustus de klim gedaan. Zeer mooi en bij aangenaam weer kunnen rijden. Behoorlijk zwaar, maar zeker te doen. De beloning op de top is geweldig met zicht op de Mont Blanc. Afdaling niet te technisch en goed wegdek. Aanrader.

Paul op 24 August 2013 om 16:11

heb hem net gedaan; vond hem behoorlijk zwaar (korte route vanaf de noordkant). Had de pech dat precies op het moment dat ik boven kwam er noodweer losbarstte en dan is de afdaling (kon geen hand meer voor ogen zien) geen pretje. Ik denk dat het vooral op een mooie dag een leuke rit is met mooie uitzichten. Gr Paul