Hoogteprofiel beklimming Semnoz

De beklimming van de Semnoz is 16.1 kilometer lang en overbrugt met een gemiddeld stijgingspercentage van 7.5% een hoogteverschil van 1210 meter. De klim ligt in de sector Annecy in de Franse Alpen, Frankrijk. Met o.a. een steilste stuk van 10.8% scoort deze beklimming 1225 klimpunten.


27 accommdaties in de buurt


Ranglijst

#2 van 9 rondom Annecy

#19 van 155 in Franse Alpen

#33 van 346 in Frankrijk

#47 van 935 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Semnoz? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Rick op 10 augustus 2017 om 12:59

Nadat ik vorige week (zie hieronder) de Semnoz had beklommen heb ik gister de Alp D'Huez beklommen. Ik moet eerlijk bekennen, de alp is geweldig. Prachtige uitzichten, haarspeldbochtjes, aanmoedigingen op het asfalt, de bordjes in de bochten met ritwinnaars. Ik snap het verschil in duimpjes wel.

Bert W op 08 augustus 2017 om 10:36

Prachtige klim. Vroeger ooit eens de ventoux gedaan. Sindsdien geen beklimming meer gedaan. Ik zei ook onmiddellijk tegen mijn vriendin, dat het precies de ventoux is. Begint idd vrij stevig, dan een relatief makkelijk stuk om dan de laatste 8?km constant aan stevige percentages verder te klimmen. Al bij al makkelijk boven geraak op een uurt en had overal nog een tandwiel of 2 over.

Robbert op 05 augustus 2017 om 00:06

Ben het met onderstaande reacties eens: Semnoz inmiddels meerdere keren gedaan en elke keer weer een ware beproeving. De vergelijking met de Ventoux had ik zelf nog niet bedacht, maar kan me er zeker in vinden. Het is gewoon een onding (in de positieve zin!) om te beklimmen. Ik ben kapot gegaan, heb me herpakt en ben doorgegaan. maar als het bordje 'sommet' er dan is... heerlijk gevoel! Colaatje pakken, genieten van het uitzicht en daarna naar beneden knallen! Één duimpje is inderdaad te weinig!

Rick op 02 augustus 2017 om 20:45

Vandaag de Semnoz overwonnen. De onderstaande verhalen zijn waar. Vanuit Annecy pak je de rotonde en na een 200m staat er het bordje 16km. Dan begint de hel. Ik had moeite om gelijk met 8% in het ritme te komen. Gelukkig zit er na 3km een redelijk vlak stuk in. Je gaat zelfs een paar meter weer naar beneden. Na die rustige 2 km kun je je lol op. Omdat bij elke km staat aangegeven hoever en hoeveel % er aan komt maakt dit een mentale strijd. Ik merkte het vooral na 8km, je zit dan op de helft maar de berg geeft je achtereenvolgend 8, 9, 10, 9, 8, 9, 9, 8, 9, 8% steilte. Dat voel je! De laatste 3 km is relatief op de open vlakte, zorg er dus voor dat je op een warme dag hier niet te laat bent. Bovenaangekomen kun je van het heerlijke uitzicht genieten en uiteraard de Mont Blanc zien. Geniet ervan!

K E op 23 juli 2017 om 20:02

Zojuist de Semnoz beklommen op een downhil MTB zonder motor en met zachte banden voor de offroad afdaling. 3 uur gedaan over de klim