Hoogteprofiel beklimming Scanuppia - Malga Palazzo

Oke, hou je vast, we hebben het hier over Europa's moeilijkste klim! Zo moeilijk dat de weg met beton verhard is omdat het asfalt anders op warme zomerdagen naar beneden zou stromen. Een beklimming waar je bochtjes maakt ook als er geen bochten zijn. Te steil, te smal en te moeilijk voor de Giro. Nou, dan weet je het wel. Een weg waarop je misschien liever op een mountainbike zit dan op een racefiets wat bergverzet betreft. Een ding is zeker, op deze klim rijdt niemand omhoog met een dubbel! Het allersteilste stuk is maar liefst 45% Ja, je leest het goed! Waarschijnlijk zullen zelfs de profs hier af en toe niet ontkomen aan 'het voetje op de grond'.

Elk jaar is er een 'tijdrit' op deze berg waar je vooral veel wielrenners haaks op de berg ziet staan. Het is vanaf kilometer twee dat het het aller zwaarst is. Met een lang stuk boven de 30% en een stukje 45%. Ga deze berg alleen op als je sterk bent, je het goede verzet hebt en aardig wat training achter je hebt liggen. Anders wordt het lopen. Of achteruit rijden... De vraag is trouwens of je in de afdaling niet nog meer een mountainbike met schrijfremmen nodig hebt. Het wegdek is matig, je vindt hier asfalt, beton en af en toe een soort verhard bospad. Al met al een extreme beklimming.


19 accommdaties in de buurt


Ranglijst

#1 van 2 rondom Zuid-Tirol Trentino

#1 van 24 in Italiaanse Alpen

#1 van 25 in Italië

#1 van 935 in de gehele ranglijst


In de buurt

Gelijkwaardig


Reacties

Wat vind jij van de Scanuppia - Malga Palazzo? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Kevin op 07 september 2017 om 18:23

Ik heb deze klim afgelopen zomer gedaan. Het is inderdaad verboden om hier te fietsen, maar op de boswachter en wat lokale bewoners na zul je hier echt niemand tegen komen. De klim begint verschrikkelijk steil en op de ergste stukken ben ik maar gaan lopen. Daarna vlakt het een klein beetje af, maar het blijft nog steeds verschrikkelijk steil. Ik had er in het totaal ruim 2 uur voor nodig en ik had een gemiddelde snelheid van 3,3 kilometer per uur. De afdaling is levensgevaarlijk en deze moet je extreem rustig doen. Stop regelmatig om je remschijf of je velgen te laten afkoelen en loop desnoods de steilste stroken omlaag. Ik deed deze klim op een warme zomerdag en dat is zeker af te raden, want het is al zwaar genoeg zonder de hitte. Wel zijn er enkele watertappunten waar je je bidons kunt bijvullen. Als je echt een leuke klim wilt doen dan zou ik deze klim zeker afraden. Ben je net als ik op zoek naar idiote uitdagingen dan zou ik het zeker is proberen als je in de buurt bent. Probeer deze klim ook NIET op een racefiets, maar op een mountainbike met een heel ligt verzet.

Franck Pastor op 12 juli 2017 om 17:43

Voor zover ik weet is deze weg nu verboden voor fietsers… :-(

Ray op 12 juli 2017 om 13:53

Mannen, mijn schuine dak van het huis is 45 graden! Daar loop ik al moeilijk tegen op, die keren dat het nodig is. Maar wel een uitdaging, behalve voor mij met mijn compact. :(

Herman de Groot op 05 februari 2017 om 18:55

Hallo, ik reed vroeger veel motor in Italë. Ik had vrienden in Rovereto en één van hen, Luciano Marsilli, was aannemer, die boven een buitenhuis had. Hij heeft de weg verhard met zijn machines die met kettingen waren vastgemaakt aan de berg. Volgens hem is de helling in enkele bochten 100 % (45 gr) Mijn motor kwam er niet op met hem achterop. Gr Herman

enoh carca eyong op 01 augustus 2016 om 18:22

wat is deze klim zwaar zeg!

tikkie terug jaap op 01 augustus 2016 om 09:33

ik heb hem zelf niet gefietst maar man,man,man 45 procent..... das toch niet te doen.... ( keutenberg vind ik al zwaar)

Meneer anoniem op 26 juli 2016 om 11:59

Dit is een helse klim Ik stapte dan ook naar 3 KM af

Meneer anoniem op 26 juli 2016 om 11:53

Dit is een helse klim Ik stapte dan ook naar 3 KM af