Hoogteprofiel beklimming Col du Sabot

Dit is een geweldige klim, de moeilijkheidsgraad loopt langzaamaan op dus vergooi je kruit niet te snel. De weg is niet al te goed maar prima te rijden met de racefiets. Een vrij onbekende col, maar pittiger (en mooier?) dan de naast gelegen Croix de Fer. Op deze col waan je je alleen in een geweldig berglandschap. Gelukkig bestaan ze nog dit soort onbekende bergcols!

Deze klim is op te delen in drie delen. Het eerste deel 'vals plat' van zo'n 4 % totaan het stuwmeer. Naast het stuwmeer heb je even rust. Hierna laat je de hordes wielrenners die richting de Croix de Fer gaan achter je en draai je weg richting Vaujauny. Hier is er nog ongeveer 10 kilometer voor 1000 hoogtemeters. De som is snel gemaakt... gemiddeld 10% 

De afdaling is vanwege het matige wegdek niet eenvoudig. Voorzichtigheid is geboden. Maar de klim is het zeker waard om gedaan te worden!


19 accommdaties in de buurt


Ranglijst

#1 van 24 rondom Bourg d'Oisans

#3 van 155 in Franse Alpen

#4 van 346 in Frankrijk

#9 van 935 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Col du Sabot? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Yves op 24 juli 2017 om 00:04

Wil je een chrono neerzetten tot op de milliseconde ? Ga dan vooral naar Alpe D'Huez. Wil je scheuren langs een bijna-autostrade naar de top ? De Col du Lautaret is allicht uw ding. Staan al die Tour de France top-cols op je bucket list ? Man toch, met vele tienduizenden zijn ze u al voorgegaan ... elk jaar opnieuw ... Als je niets meer dan dit verwacht van je alpen-ritten, lees dan vooral niet verder. Schrik voor een veerooster of een koeievlaai op het asfalt ? Keer a.u.b subito presto terug naar Bourg D'Oisans. Col du Sabot is best wel een stevige klim. De statistische gegevens zeggen genoeg. In de afdaling moet je geen gekke dingen doen. De asfalt is matig, en er ligt al eens wat grind en een steen. Maar de weg is steeds overzichtelijk. Dus als je er je verstand bijhoudt, kom je zeker heelhuids beneden. Maar deze col heeft een BONUS : en wel de onmetelijke rust die er heerst, samen met de pracht van de onaangetaste natuur. "Onthaasting", ook, wanneer je je laat opgaan in deze prachtige omgeving. Een col die uitnodigt om eens niet op te gaan in haantjesgedrag of competitiedrang t.o.v. fietsgenoten.

marc op 10 juli 2017 om 11:19

De meest machtige en zonder meer zwaarste klim als je op vakantie bent in bourg doisans. Evenwel ook de mooiste. De klim is wel langer dan hierboven omschreven. vanaf de echte voet, afslag Vaujany, een kleine 14 km a gemiddeld 9.7............

DZM op 21 juni 2017 om 15:08

In onze ogen een bezopen beklimming vanuit bourg d-oisans. De omgeving is inderdaad schitterend maar de laatse 10km is echt ruk. Alleen maar kiezels, onverhard en knipgaten. Afdalen is een hel. Bekimmen loodzwaar. Je bent eindbaas van beroep als je de top al fietsend bereikt. Wij waren met de auto. Op de laatste 10km geen levend wezen gezien in een tijdsbestek van 3uur, er was zelfs geen marmotte te bekennen. Maargoed, voor de geoefende (levensmoe-e) fietser is dit een prachtige uitdaging. Zorg wel voldoende water en een satelliet telefoon.

DZM