Hoogteprofiel beklimming Route de la Viste vanuit Maison du Roy

De Route de La Viste vanuit Maison de Roi is echt een pareltje. Deze klim ligt tussen verschillende grote beklimmingen, maar iedereen die van een van de grote cols of beklimmingen terug rijdt naar Guillestre 'moet' deze klim doen. Steil, hard, maar esthetisch ontzettend mooi. Je smeekt als je boven bent voor meer (je benen niet trouwens). 

De klim begint meteen hard, keihard, en als je blij bent dat de steilte afneemt is het nog steeds zeer steil. Dus weinig rust is je gegund in deze klim die over een kleine 2 kilometer door een indrukwekkende rotswand slingert De vlakkere stukken in deze klim zijn slechts broodnodig om de zware meters die volgen door te kunnen komen. Een klim die op de 'monsters' van de Ardennen lijkt, heel wat anders dan die uitputtingsslagen op de grote beklimmingen er vlak naast. 

Het landschap op deze klim is fantastisch en alleen al een reden om via deze 'col' terug naar Guillestre te rijden en niet via de Gorges du Guil, verder op deze weg geen auto's, en geen gevaarlijke tunnels, dus redenen genoeg op deze klim er nog even bij te pakken.