Hoogteprofiel beklimming Riekestraat

De Riekestraat is een totaal onbekende meesterwerk aan de zuidkant van de Hotondberg. Waar veel wielrenners kiezen voor de drukke en oninspirerende N36, is de Riekestraat het absolute tegenovergestelde. Deze kleine geasfalteerde weg kronkelt in alle stilte onder gruwelijke percentages naar boven. Als hier kasseien hadden gelegen, was dit zonder meer uitgeroepen tot de meest beruchte beklimming van de streek. Maar vergis je niet, ook zonder kasseien behoort deze beklimming qua moeilijkheid tot de absolute top van de Vlaamse Ardennen.

Fiets in het gehucht Klijpen bij de grote kruising de Mussenstraat in. De beklimming start bij de eerste afslag links. Direct heb je een prachtig uitzicht op de Hotondberg. Na 500 meter vals plat sla je net voor de witte boerderij rechtsaf de Riekestraat in. Slingerend tussen de landbouwvelden  begint het weggetje flink te stijgen. Ruim 500 meter lang klimt de weg gemiddeld 10%, maar bij het inrijden van het bos wordt je getrakteerd op een stuk van tegen de 17%!

In het bos gaan de percentages maar heel langzaam naar beneden. Bij het bereiken van de grote weg sla je rechtsaf voor de laatste extra hoogtemeters. Maar weinig mensen zullen deze beklimming maar één keer fietsen. De Riekestraat is dé verborgen parel van Vlaanderen.


23 accommdaties in de buurt


Ranglijst

#2 van 71 rondom Oudenaarde & Geraardsbergen

#2 van 71 in Vlaamse Ardennen

#76 van 292 in België

#444 van 935 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Riekestraat? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Ramon op 07 March 2017 om 21:28

Schitterende klim! Afgelopen weekend voor het eerst op gefietst en er zullen vast en zeker nog meerdere keren volgen. Wanneer je in het begin te hard van start gaat betaal je dat op het einde dubbel en dwars terug! Je kan jezelf helemaal leegtrekken, prachtig! Voor mij de mooiste beklimming tot nu toe!

Jean-Pierre Degroote op 25 February 2017 om 15:21

Geboren en getogen aan de Klijpe, dus graag dorpje Klijpen aanpassen naar gehucht Klijpe, we zijn (jammer genoeg) deel van Ronse.