Hoogteprofiel beklimming Passo Gavia vanuit Bormio

De beklimming van de Passo Gavia vanuit Bormio is 24.5 kilometer lang en overbrugt met een gemiddeld stijgingspercentage van 5.8% een hoogteverschil van 1419 meter. De klim ligt in de sector Lombardije in de Italiaanse Alpen, Italië. Met o.a. een steilste stuk van 10.5% scoort deze beklimming 1245 klimpunten.


28 accommdaties in de buurt


Ranglijst

#5 van 14 rondom Lombardije

#11 van 24 in Italiaanse Alpen

#11 van 25 in Italië

#44 van 935 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Passo Gavia vanuit Bormio? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Ro op 14 June 2017 om 23:30

de Gavia wordt gegeven voor 5,8% gemiddeld en als "makkelijk" door sommigen. Nu is dat laatste erg persoonlijk en sterk afhankelijk van je ervaring en persoonlijke omstandigheden. De klim is lang en grotendeels schitterend qua natuur. haarspelbochtend afgewisseld met lange stroken. De 5,8% is misleidend. Rekentechnisch ongetwijfeld correct, maar vlakkere stukken of zelfs korte momenten van dalen worden gecompenseerd door steile stukken. In combinatie met het zeer slechte wegdek maakt het de klim lastiger dan hij op papier lijkt.

Hubert op 21 September 2016 om 10:21

Het eerste deel tot het dorp Santa caterina di Valfurva is niet mooi. Aan het einde van het dorp bij het blauwe bord van de Pas begint het bos en vanaf dan is het een hele mooie route (laatste 12,5 km). Het wegdek is op veel plaatsen wel heel erg slecht. Op de top kun je een petitie ondertekenen om te vragen te weg te vernieuwen. Een paar km onder de pas lijkt het wel of je er al bent. Aan de linkerklant staat een monument voor de eerste wereldoorlog, een zuil met een adelaar erop. Hier moet je dus nog even doorrijden. vanaf dan blijft het wel bijna vlak. Dus kun je nog versnellen.

Bert Noordberger op 03 August 2016 om 13:41

Ik heb reeds de Gavia vanuit Bormio (24.5 km) 4x beklommen. Ik vind hem niet zwaar, Alleen de laatste 4 km is een bijzonder slecht wegdek.Ik heb 4x de Granfondo StelvioSantini gereden.Ik heb hem met mooi en slecht weer beklommen. Meestal verblijf ik dan een week in Bormio.Op mijn vrije dagen beklim ik dan de Stelvio of de Gavia. Maar de Mortirolo is echt een GEMEEN geval.(13.4 km lang gemiddeld 10.2 %)

Hans op 03 February 2016 om 00:24

Geen ervaring maar een vraag: jullie geven aan dat de klim 24,6 km lang is, maar de grafiek gaat maar tot 18 km. Mis ik iets, of missen jullie een stukje? ;-)