Hoogteprofiel beklimming Oude Holleweg

De Oude Holleweg is de moeilijkste beklimming in Midden-Nederland en kan zelfs de concurrentie aan met veel beklimmingen in Zuid-Limburg. Een echte aanrader dus! De ultiem rustige weg en het dichte bos zorgen voor de mysterieuze sfeer, de stijgingspercentage rond de 14% zorgen voor een hartritme rond de 200 slagen per minuut.

De beklimming start op het centrale plein in het dorp. Fiets hier de Nieuwe Holleweg in. Na 200 meter sla je rechtsaf de Oude Hollweg in. Hier begin het echte werk. De weg gaat hier langzaam naar rechts en dan wat scherper naar links. Pas na het Golden Tulip hotel begint de weg wat milder te worden, maar het is dan nog 400 meter licht stijgend naar de top. 

Aangekomen op de Oude Kleefsebaan kun je trots zijn op jezelf, beter dan dit gaat het niet worden in Midden-Nederland! Vergeet  op de top niet even te stoppen en om te kijken, tussen de bomen door heb je een prachtig uitzicht op de lager gelegen polders. 28 accommdaties in de buurt


Ranglijst

#1 van 11 rondom Nijmegen

#1 van 64 in Midden Nederland

#11 van 254 in Nederland

#557 van 935 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Oude Holleweg? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Florens op 27 augustus 2017 om 15:52

Vandaag naar boven gegaan. Pittige klim vooral nadat je de bijna haakse bocht door bent. Auto achter mij heb ik genegeerd; ik moet meer moeite doen dan de bestuurder in kwestie en bovendien is het zondag en dus haast is uit den boze.