Hoogteprofiel beklimming Mont de l'Enclus

Aan de achterkant van de Kluisberg ligt de Mont de l'Enclus. Zoals de naam al doet vermoeden ligt deze net aan de Waalse zijde, maar net als de naastgelegen Knokteberg moet je deze beklimming zeker doen als je in de buurt bent. De Mont de l'Enclus is verrassend mooie beklimming die op twee stukken de benen flink kan laten tintelen.

De start van de beklimming ligt op de doorgaande weg tussen de Waalse dorpjes Orroir en Amougies. Wie de Kluisberg afdaalt aan de achterkant zal deze dorpjes altijd tegenkomen. Pak de afslag richting Mont de l'Enclus. Je ziet de heuvel al duidelijk liggen. Het begin van de beklimming is makkelijk, maar het wordt al snel een stuk steiler. De weg slingert langs de berg omhoog en trakteert de berijder soms op een prachtig uitzicht.

Tussen de huizen wordt het een stuk makkelijker. Het laatste gedeelte van de beklimming is het moeilijkst. Sla bovenaan bij het terras rechtsaf richting de de toren. Het bosweggetje slingert soms ingegraven tussen het landschap omhoog. Na wat huizen passer je een verkeersbord voor een doodlopende weg. Hier wordt de weg steiler en steiler en raakt op sommige stukken ruim 15% aan.

Fietsroutes met de Mont de l'Enclus


31 accommdaties in de buurt


Ranglijst

#4 van 71 rondom Oudenaarde & Geraardsbergen

#4 van 71 in Vlaamse Ardennen

#112 van 292 in België

#490 van 935 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Mont de l'Enclus? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?