Hoogteprofiel beklimming Les Orres

De klim naar Les Orres is zonder extreem steil te zijn een flinke klim. Lange passages rond de 8 % maken deze klim van zo'n 14 kilometer een lekkere uitputtingsslag, ideaal voor de (turbo)diesels op de fiets. Iedereen die lang hard kan rijden heeft hier een topdag!

Als je de drukke Route Nationale achter je hebt gelaten klim je via een mooie glooiende weg met zeer goed asfalt richting het skigebied van Les Orres. Geniet van de klim en het uitzicht tijdens het klimmen, want het skigebied van Les Orres hoort bij de lelijkste in Frankrijk. Dus voor de schoonheid van de top hoef je deze klim niet te doen.

Je kunt halverwege deze klim ook afslaan (natuurlijk ook in de afdaling) naar Saint Sauveur. een smal en rustig weggetje met geweldig uitzicht en leuke korte klimmetjes. Om vanaf deze weg naar de klim naar Crevoux door te steken. Geweldige rondtochten zijn zo mogelijk zonder dat je ook maar een meter op de drukke Route Nationale hoeft te rijden. 

De afdaling kan slechts via dezelfde weg, maar deze weg is voor het grootste deel goed overzichtelijk en daarmee kun je hier lekker naar beneden knallen. Heerlijk!


</