Hoogteprofiel beklimming La Bérarde

La Bérarde is de 'geheimtip' voor iedereen die Bourg D'Oisans zit. geheimtip is natuurlijk een groot woord naast zo'n wielrendorp als Bourg D'Oisans. 18 accommdaties in de buurt


Ranglijst

#15 van 24 rondom Bourg d'Oisans

#77 van 155 in Franse Alpen

#120 van 346 in Frankrijk

#155 van 935 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de La Bérarde? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Mark op 07 september 2017 om 22:55

Echt met recht de mooiste klim in de regio Oisans. Het profiel op deze site doet anders vermoeden maar er zullen twee muren op je wachten van elk rond de 10% en dat een kilometer of 2/3. Dat betekend dus stukken van 16% afgewisseld door stukken van 8 tot 12%. Niettemin een beauty, de laatste 10 km krijg je kado, mits je voorbereid was op die muurtjes. De klim begint in Bourg d'Oisans, dus een lekkere 70km heen en weer. Must do en vele malen mooier als de makkelijker doceerbare Alpe d'Huez. Die must do is als een coffeeshop in Amsterdam voor de vele buitenlandse toeristen.

Emiel op 06 september 2017 om 18:01

4 september deze col aangedaan. Wij komen al een paar jaar in Bourg-d'oisans om diverse cols te trotseren. Deze geheimtip sprak ons wel aan als een infietsberg. Helaas. Het is een Zeer mooie klim , zeker voorbij het dorpje. Helaas kun je je van tevoren niet voorbereiden op het profiel . Ik heb percentages gezien van 11,3% 9,8% en een aantal ver boven de 5%. Je moet het gewoon ervaren en genieten van de omgeving en het stromende beekje waar je grotendeels langsfietst. Succes met de klim en geniet ervan zover het kan.

Jelle op 04 september 2017 om 22:21

Schitterende klim, mooie natuur en lekker rustig. Kwaliteit van het asfalt viel mij mee. Op sommige punten is het matig, maar hele delen van de klim zijn redelijk recent van nieuw asfalt voorzien. Er zitten inderdaad een paar stevige stukken in. Op de col zelf staan de percentages per kilometer en je hebt er zeker 5 die tegen/over de 10% zijn. Voor de Strava-adepten, let op: het segment van de volledige klim start op de 1091b, vlak voor de rotonde die ook naar Alpe d'Huez leidt. Starten vanuit Bourg d'Oisans dus!

Ties op 21 augustus 2017 om 06:31

Afgelopen vrijdag deze mogen afvinken. Al vaak genoeg in de stree