Hoogteprofiel beklimming Côte des Hézalles

De Côte des Hézalles is voor de liefhebbers van het extreme steile werk. Met ruim 200 klimpunten is des Hézalles een absolute dijk van een beklimming. Wie in het bochtige begin tussen de huizen te langzaam rijdt zal moeten staan om het stuur niet de lucht in te laten komen.

Pak in Trois-Ponts de weg richting Vielsalm, na honderd meter direct de steile weg rechtsaf inslaan. Hier ontpopt zich direct een slagveld. De Rue des Hézalles begint direct zo steil, dat van inkomen geen sprake kan zijn. Harken is het enige dat mogelijk is op dit moment. Pas bij de 2 haarspeldbochten krijgen de benen even rust om daarna weer flink door te zetten.

Wie goede benen heeft zet na het steile stuk even aan. Links aanhouden. Hier kun je enorme verschillen maken met je fietsgenoten.  Aangekomen op de grote weg zit het moeilijke stuk erop. Linksaf gaat klimt de weg nog door richting Bergival.32 accommdaties in de buurt


Ranglijst

#6 van 52 rondom Spa & Stavelot

#10 van 121 in Ardennen

#10 van 292 in België

#344 van 935 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Côte des Hézalles? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Pieter op 16 oktober 2017 om 17:36

Eerste deel van de klim is zwaar. Heb hem vorige vrijdag opgereden. Het regende dus mijn achterwiel slipte constant weg. Erna blijft het lekker oplopen. Zo door gereden tot Grand Halleux waar de Wanne wachte.

Gert-Jan op 12 september 2017 om 09:56

Deze nu 2 keer gedaan, in 2015 en 2016. En allebei de keren n