Hoogteprofiel beklimming Haute Levée

Hier kunnen we korte over zijn; de Haute Levée is een vreselijke beklimming. De beklimming is moeilijk, maar geen tranentrekker. Het negatieve zit hem vooral in de onveilige situatie. Op de steile provinciale weg rijdt ontzettend veel verkeer. Er ontstaan hier voor wielrenners regelmatig gevaarlijke situaties. De Côte d'Amermont is een veel mooier en veiliger alternatief.

De beklimming volgt geheel de N622. De beklimming start in Stavelot, volg de borden richting Spa. Het venijn van de beklimming zit direct bij de start. In de eerste 600 meter is het gemiddelde stijgingspercentage 11%. Zo nu en dan slinger je langs enorme betonnen blokken die moeten voorkomen dat er wederom een vrachtwagen met volle vaart Stavelot in ramt. Na de s-bocht vlakt de beklimming wat af. De volgende kilometer loopt weer langzaam op tot 9%.

Bij de rotonde heb je het idee dat de beklimming is afgelopen. Niets is minder waar, de volgende anderhalve kilometer lopen bijna kaarsrecht vals plat op. Je zult niet de eerste zijn die juist hier helemaal stuk gaat.


21 accommdaties in de buurt


Ranglijst

#26 van 52 rondom Spa & Stavelot

#41 van 121 in Ardennen

#47 van 292 in België

#404 van 935 in de gehele ranglijst


In de buurt