Hoogteprofiel beklimming Hautacam

De Hautacam is een lastige klim. Een hele lastige klim, de meer explosieve klimmers die goed met steilte wisselingen kunnen omgaan zullen hier op hun best zijn. Diesels die graag met een constante cadans omhoog rijden gaan hier een zware dag hebben. Een hele zware dag. Want de Hautacam is zeer variabel. Om het nog 'mooier' te maken, verwacht geen schaduw op deze omhoog slingerende weg.

Ondanks de weg de enige weg is naar het skigebied van Hautacam fiets je hier in de zomer erg rustig. Niemand op de weg met uitzondering van wat koeien en schapen. De omgeving is fantastisch en het uitzicht op het dal grandioos. Daar heb je op de minder steile stukken dan ook even tijd voor om van te genieten, als de weg weer recht omhoog knalt is het voor velen te zwaar om lekker rond te kijken.

HEt bordje 10 km naar de top geeft precies aan hoe deze beklimming is, er staat gemiddeld 8% maar de weg gaat net na dat bordje flink naar beneden. Dat betekent een ding en dat is keihard klimmen de meters na die afdaling. Zo is eigenlijk de hele klim: veel plezier! Als je nog niet genoeg hebt als je in het skigebied bent aangekomen kun je ook nog doorrijden naar Col de Tramassel 100 meter hoger.


23 accommdaties in de buurt


Ranglijst

#1 van 19 rondom Lourdes

#1 van 33 in Pyreneeën

#14 van 346 in Frankrijk

#21 van 935 in de gehele ranglijst


In de buurt