Hoogteprofiel beklimming Colle delle Finestre

Het begin van deze klim is al meteen erg steil; Zeker rondom Meana. Daarna klim je over een prima weg door een mooi bos. Maar pas op aan het einde van de klim wordt deze onverhard. Over een stoffige weg, zijn verschillende bochten bijna niet lekker te doen met een racefiets. Het feit dat deze weg onverhard is maakt de klim veel moeilijker. Het uitzicht en de omgeving is geweldig!

Mocht je deze samen doen met de klim naar Sestriere dan heb je een flinke tocht te pakken. 


27 accommdaties in de buurt


Ranglijst

#1 van 4 rondom Piemonte

#2 van 24 in Italiaanse Alpen

#2 van 25 in Italië

#2 van 935 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Colle delle Finestre? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Rob op 25 juni 2017 om 13:13

Ik zou het niet aanbevelen, het eerste deel is goed te doen maar het onverharde deel is iets voor een mountainbike. Als je het toch met de racefiets rijdt, controleer dan je banden als je boven bent voordat je naar beneden gaat! Mijn zwager ontdekte een gat in de zijkant van zijn buitenband waaruit zijn binnenband naar buiten puilde. Een gat in zijn buitenkant geslagen dus door een van de vele grove stenen die op het "onverharde" deel liggen.

André op 13 mei 2017 om 01:10

Meest epische klim die ik heb gefietst. Je moet natuurlijk houden van wat off-road, maar ik vond het geweldig. Ook de eerste helft op het asfalt is een erg mooie beklimming. Elke redelijk geoefende fietser moet hier toch wel omhoog kunnen komen en kunnen genieten van deze klim!

Roland op 22 februari 2016 om 23:24

Afgelopen jaar beklommen tijdens de Gran Fondo La Marmotte – Sestriere – Colle delle Finestre. Prachtklim, geweldig uitzicht! Het onverharde stuk maakt deze klim wat mij betreft legendarisch. Wees gerust, de andere kant kun je prima afdalen.