Hoogteprofiel beklimming Fiertelmeers

De Fiertelmeers scoort de meeste klimpunten van alle beklimmingen in de Vlaamse Ardennen. Net als de Riekestraat is dit een beklimming aan de zuidzijde van de Hotondberg. De Fiertelmeers scoort vooral veel punten door het extreem steile laatste stuk over een smalle weg door een privébos. 200 meter land is de weg gemiddeld 19% steil. Ongekend voor de regio. Het laatste stuk van de weg is nuet geasfalteerd en er erg slecht aan toe. Tijdens natte omstandigheden zeker af te raden, bij beter weer zullen ook veel wielrenners uit angst voor een lekke band het laatste stuk links laten liggen.

De start van de beklimming is redelijk gemakkelijk te vinden. Volg in Ronse de doorgaandeweg richting Oudernaarde (Kruisstraat). Bij het beschilderde huis met wielrenners aan de linkerkant van de weg schuin linksaf slaan. Dit is al de Fiertelmeers, volg deze tot een splitsing en dan linksaf. Direct wordt de weg smaller. Na enkele honderden meters begint de beklimming.

In het begin klimt het goed geasfalteerde weggetje verzinkt tussen deze luxe buitenwijk van Ronse. Maar het wordt steiler en steiler. Zodra je de laatste huizen achter je laat wordt de weg smaller. Officiëel is dit privéterrein van een textielgigant uit Ronse. Zodra je de eerste bomen bereikt is buigen o