Hoogteprofiel beklimming Ferme Libert

Wie van Malmedy richting de hoogvlakte van Baraque Michel rijdt, komt in het dorpje Bévercé langs een onopvallende afslag met een bordje "Pistes Ferme Libert". Zelfs als je het straatje met het kleine kappelletje indraait doet niets je vermoeden dat hier een monster van een beklimming begint. Vanaf deze beklimming kun je trouwens ook perfect doorsteken richting Francorchamps of Stavelot

De ellende (nou ja) begint zodra je bij het kappelletje de de hoek omgaat. Al snel is het hier zo'n 19 procent steil. We verlaten het dorpje en de weg kronkelt door bos. Als de weg schep naar links buigt krijgen je benen even ontspanning met stijgingspercentages rond de 10%. Zodra je het bos uitkomt trekken de percentages weer aan. Wie niet tegen onregelmatige beklimmingen kan zal hier al kraken.

Langzaam kom je hoger en zie je de Ferme Libert liggen, een hotel restaurant met prachtig uitzicht. Ten hoogte van de parkeerplaats krijgen je weer even lucht. De percentages dalen hier tot onder de 10%, maar als je rechtuit durft te kijken ziet dat je nog 1 keer aan moet zetten. Wie hier al stuk zit gaat het echt moeilijk krijgen. Wie hier nog goede benen heeft kan een enorme voorsprong opbouwen op de top, die iets verder ligt.

De top ligt ten hoogte van de piste. Hier kon vroeger worden geskied, tegenwoordig trekt de sleeplift mountainbikers omhoog die hier komen om te downhillen. Als je het geluk hebt om ze in actie te zien, de sprongen zijn vaak zeker de moeite waard!


35 accommdaties in de buurt


Ranglijst

#1 van 8 rondom Malmedy & Eupen

#7 van 121 in Ardennen

#7 van 292 in België

#333 van 935 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Ferme Libert? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Willem op 19 June 2016 om 17:46

Vandaag gereden; behoorlijk ellendige puist, die met geen enkele berg in NL te vergelijken is. Een tripletje of groot tandwiel achter verzacht de pijn wellicht iets, had ik deze vandaag maar op mijn fietsje gemonteerd gehad. De lage temperatuur (8°c) zorgde er samen met deze beklimming voor dat mijn terugtocht naar Epen via de Baraque Michel verre van gemakkelijk ging.. Landschappelijk wel een aanrader, sportief trouwens ook, achteraf gezien...

Pieter op 09 June 2016 om 10:59

Verhaal in het filmpje dat je door het bos de steilte niet zou zien is onzin. Dit ding is zo steil dat je het gewoon niet kunt missen. Als je in de klim de eerst afslag links pakt wordt ie nog ietsjes lastiger.

Walter op 09 August 2015 om 07:53

zeer mooie beklimming, enorm lastig maar eenmaal boven een zalig gevoel. de ENECO Tour doet dit jaar deze beklimming op 15/08

Philip op 24 July 2015 om 00:54

Zeker de moeite waard voor de echte klimmers. Gisteren beklommen. Melkzuur spoot halverwege de rit uit mijn benen. Hartslag en ademhaling hadden een ongekend hoge frequentie. Eenmaal boven met veel trots terug gekeken op een mooie overwinning.

Jarno op 18 April 2015 om 14:14

Loodzwaar. LOODZWAAR! Vuur in de kuiten en afzien maar. Om het je te pesten zitten veel flauwe bochtjes in de klim zodat je telkens denkt "hierna wordt het vast minder steil". Maar dat wordt het niet. Zelfs niet als het even ook daadwerkelijk minder steil wordt bij het restaurant. De pijn is pas voorbij als je boven bij het Downhill parcours aankomt. Rij je door kom je bij het circuit van Spa Franchorchamps uit. Ik ben omgedraaid en heb in de afdaling prompt mijn carbon velgen laten smeulen. Alsof mijn kuiten nog niet gaar genoeg waren. Deze klim is pijnlijker dan de Stockeu, maar korter, vandaar het lagere aantal klimpunten.

Henk op 26 April 2014 om 13:14

Monsterlijke beklimming, mi de zwaarste van België samen met de Triple Mur de Monty en Montagne de la Croix. Zolang deze echter niet in de top 3 van België staat moet klimtijden.nl zijn formule aanpassen ;-)