Hoogteprofiel beklimming Ferme Libert

Wie van Malmedy richting de hoogvlakte van Baraque Michel rijdt, komt in het dorpje Bévercé langs een onopvallende afslag met een bordje "Pistes Ferme Libert". Zelfs als je het straatje met het kleine kappelletje indraait doet niets je vermoeden dat hier een monster van een beklimming begint. Vanaf deze beklimming kun je trouwens ook perfect doorsteken richting Francorchamps of Stavelot

De ellende (nou ja) begint zodra je bij het kappelletje de de hoek omgaat. Al snel is het hier zo'n 19 procent steil. We verlaten het dorpje en de weg kronkelt door bos. Als de weg schep naar links buigt krijgen je benen even ontspanning met stijgingspercentages rond de 10%. Zodra je het bos uitkomt trekken de percentages weer aan. Wie niet tegen onregelmatige beklimmingen kan zal hier al kraken.

Langzaam kom je hoger en zie je de Ferme Libert liggen, een hotel restaurant met prachtig uitzicht. Ten hoogte van de parkeerplaats krijgen je weer even lucht. De percentages dalen hier tot onder de 10%, maar als je rechtuit durft te kijken ziet dat je nog 1 keer aan moet zetten. Wie hier al stuk zit gaat het echt moeilijk krijgen. Wie hier nog goede benen heeft kan een enorme voorsprong opbouwen op de top, die iets verder ligt.

De top ligt ten hoogte van de piste. Hier kon vroeger worden geskied, tegenwoordig trekt de sleeplift mountainbikers omhoog die hier komen om te downhillen. Als je het geluk hebt om ze in actie te zien, de sprongen zijn vaak zeker de moeite waard!


19 accommdaties in de buurt


Ranglijst

#1 van 8 rondom Malmedy & Eupen

#7 van 121 in Ardennen

#7 van 292 in België