Hoogteprofiel beklimming Eyserbosweg

Dit is de absolute tranentrekker van Zuid-Limburg. Deze beklimming is nog geen kilometer lang, maar er zijn maar weinig fietsers die geen angst hebben voor deze schurk! Het recept? Deze beklimming begint al pittig, maar het wordt alleen maar steiler en steiler. Wie voor de beklimming van de Eyserbosweg de Kruisberg heeft bedwongen heeft tijdens de afdaling de Eyserbosweg al in volle glorie kunnen bestuderen. Als je hier niet stil van wordt, dan weten wij het ook niet meer. 

Het klimgeweld start in het dorpje Eys. Direct wordt duidelijk dat met deze beklimming niet valt te spotten. Je kunt een groot gedeelte van de klim recht voor je zien liggen. De kunst is om in het eerste stuk zo rustig mogelijk te blijven. Net voordat je het bos ingaat begint namelijk het echte vuurwerk. Michael Boogerd verwees altijd naar de dode knotwilg aan de linkerkant van de weg. Als je hier nog goed zit, moet je gaan! Na honderd meter heb je, als gewone sterveling,  waarschijnlijk al spijt als haar op je hoofd. De stijgingspercentages zijn vreselijk. Met toertochten staan de mindere goden hier dwars op de weg met de voeten op de grond.

De weg buigt slechts iets naar rechts en naar links, toch geeft deze weg het gevoel dat je door een vertraagde achtbaan bent gereden. Als je eindelijk de grote zendmast aan je linkerhand hebt, dan ben je er. Nu hopen dat je fietsmaatjes even rustig aandoen, dan heb je de tijd om je benen weer in het gareel te krijgen. bovenaan schuin linksaanhouden richting Elkenrade voor diverse beklimmingen zoals de Fromberg

Fietsroutes met de Eyserbosweg27 accommdaties in de buurt


Ranglijst

#4 van 190 in Zuid-Limburg

#4 van 254 in Nederland

#506 van 935 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Eyserbosweg? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Michiel op 28 March 2017 om 12:54

Afgelopen weekend voor het eerst beklommen en hij viel me alleszins mee. Zoals hier al vaker is gezegd: gewoon rustig beginnen zodat je voor het stuk vanaf de knotwilg (die overigens zeker niet dood is) over hebt. Dat hele steile stukje is vervolgens pittig maar ook snel voorbij.

Fietser op 08 August 2016 om 16:27

Moeilijke klim, maar pas echt zwaar als je al een paar klimmen achter de rug hebt, het is ook heel belangerijk om je krachten te sparen tot je bij het bos komt want dan begint de ellende pas echt

willem op 28 July 2016 om 09:41

Samen met de Keuterberg vind ik dit de zwaarste beklimming in Limburg. Het is zaak om snel in je ritme te komen en niet te laat naar een licht verzet te schakelen Een mooi gevoel als je boven bent

Patrick op 13 March 2016 om 17:17

Vandaag na lange tijd nog eens omhoog. Geweldig gevoel als je boven bent. Leuke klim waar je rustig aan moet beginnen om boven in het bos nog genoeg reserves te hebben om te genieten van het klimwerk.

Michel oevering op 25 June 2015 om 14:47

Ik heb hem vandaag beklommen geweldige berg en daarna de kruisberg

Klaas op 17 June 2015 om 11:58

Heerlijke klim. Toen ik er was kon ik het niet geloven. De tips van rustig beginnen en je vooral niet gek laten maken kloppen volledig. Waarvoor dank! Zo bedwing je als amateur deze klim.

Miquel op 26 February 2015 om 14:27

Mooie maar zware klim! Donneke, respect dat je dat stuk van 16-17% met de bakfiets omhoog fietst; ik ben de Eysersebosweg ooit met mijn mountainbike opgefietst en moest op dat steilste stuk toch echt ver terugschakelen en naar boven harken. Mijn tip; vooral heel rustig beginnen want de weg wordt steeds steiler. Ik heb Michael Boogerd ooit horen zeggen dat de Eysersebosweg de zwaarste klim van Nederland is, al kan ik me voorstellen dat de Doodeman en Lange Bosweg daar dicht bij in de buurt komen.

Donneke op 04 January 2015 om 18:28

Vandaag eerst de Kruisberg opgefietst en aansluitend de Eyserbosweg. Mooie klim maar zelfs met m'n bakfietsje goed te doen mits je de krachten verdeelt. Vermeldenswaardig is het uitstekende wegdek.

rob nijmeijer op 13 October 2014 om 17:03

col de la faucille 1320 jura

jasper op 31 August 2014 om 11:45

mooie klim maar als je in vorm bent niet heel zwaar. In de tekst staat Boogert met een t en dat moet een d zijn

Paul Soetens op 19 August 2014 om 18:17

Mooi dat we in Nederland zoiets hebben. Prachtig Segment!

Willem op 02 June 2014 om 12:25

Prachtig, maar zeer gemene klim. Wordt steiler en steiler. Maar ook dit jaar is het weer gelukt, zonder de voeten aan de grond te krijgen.

Raymond op 12 May 2014 om 13:06

Een gemene klim, lijkt steiler dan dat hij is.

Van Dam Alain op 18 April 2014 om 15:42

En wat hebben we nu gewonnen ? ' een auto Ferrari ventiel wiel dopje ' ;-)

Martijn op 06 April 2014 om 17:38

Prachtige klim in het Limburgse heuvelland waar ik met full carbon als amateur genoeg moeite mee heb. Zwaarste klim in deze regio qua steilheid, dat eerste stuk maakt je al kapot (bij een te hoge snelheid) voor het steilste gedeelte in het bos. Verdeel je krachten dus goed!