Hoogteprofiel beklimming Col de la Croix-de-Fer

De beklimming van de Col de la Croix-de-Fer is 28 kilometer lang en overbrugt met een gemiddeld stijgingspercentage van 4.8% een hoogteverschil van 1337 meter. De klim ligt in de sector Bourg d'Oisans in de Franse Alpen, Frankrijk. Met o.a. een steilste stuk van 9.3% scoort deze beklimming 1083 klimpunten.


34 accommdaties in de buurt


Ranglijst

#6 van 24 rondom Bourg d'Oisans

#27 van 155 in Franse Alpen

#43 van 346 in Frankrijk

#61 van 935 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Col de la Croix-de-Fer? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
milan op 14 augustus 2017 om 20:10

Fantastische klim in het midden van de alpen! veel mooier en misschien wel zwaarder dan de Mont ventoux. Vooral het steile stuk in het begin is zwaar (wat in het profiel totaal niet te zien is) , ook mentaal want je voelt de benen al en ziet bij het bordje langs de weg dat je nog 22 km moet. op de top zijn de wafels echt heerlijk en het uitzicht bijna niet echt. Een echte aanrader!!!!!!

Kees de Jong op 29 juli 2017 om 13:51

Mooie site, ik kijk er veel op, met name naar de klimprofielen. Het klimprofiel van de Croix de Fer is wel erg optimistisch en viel in werkelijkheid tegen. Het echte profiel is ook anders, zo is er zelfs een stuk met > 13 %, bij 10-12 km. Het werkelijke profiel kan je van mij zien op Strava, gereden op 14 juli j.l. Groet Kees@cpdejong.nl Pijnacker

Jan op 22 juli 2017 om 20:38

De Croix de Fer heb ik gefietst in zomer 2016. De berg is te doen, maar een stuk zwaarder dan het profiel doet vermoeden. De borden langs de kant van de weg hebben het, volgens mij, over hogere stijgingspercentages dan het maximum dat hier genoemd wordt. Wij zijn vertrokken uit Allemond met prachtig weer (boven de 25 graden). Aangekomen op de top met regen en motsneeuw en niet warmer dan 4 graden.

DZM op 22 juni 2017 om 22:26

Wat ons betreft de mooiste klim in de regio. Deze klim heeft alles in zich. Echter is deze wel zwaarder dan het hoogteprofiel doet vermoeden. Veneinige steile stukken worden afgewisseld met korte afdalingen en vals plat in een decor om U tegen te zeggen!

Gunther op 17 februari 2017 om 00:31

Deze col is toch echt wel moeilijker dan zijn gemiddelde van 4,8% doet vermoeden en het is de enige waarop ik tijdens de beklimming ooit al een inzinking heb gekregen. Vanuit le Bourg d'Oisans begint de echte beklimming pas na het eerste stuwmeer en dan lossen steile en zachte stukken mekaar regelmatig af. Als je de minder steile stukken niet wat kalmer aan doet krijg je het nadien nog ferm lastig want je geraakt niet in je tempo door de wisselingen. De laatste 5 kilometer vanaf het tweede mooie stuwmeer vallen ook goed mee maar voelden door de inzinking precies als 10% aan. Na een diarreeken boven in de chalet (in de WC natuurlijk!) was ik terug de oude. Naar beneden kun je terug richting Le Bourg d'Oisans serieuze snelheden bergaf halen want er zitten vele lange rechte stukken in waarin je voluit kunt gaan voor de liefhebbers hiervan (zoals ik). Kwestie van uitzicht boven valt hij wel mee alhoewel er toch mooiere zijn vind ik.

Marten op 04 januari 2017 om 22:38

Verreweg de mooiste beklimming en je moet hem absoluut doen. Kilometer 6 tot 10 is serieus lastig, maar na het stukje dalen op +/- de helft gaat het echt los. Vergis je niet in de top zoals wij, het eerste hotel is niet de top. Vanaf daar is het nog 3 kilometer rechtsaf. Bovenop de top is een herberg waar je uit de wind wat kan drinken. Let op dat je contact geld bij je hebt, want je kan er niet pinnen..

Hans op 30 september 2016 om 11:26

Eind september 2016 deze beklimming gedaan. Ik heb niets toe te voegen aan onderstaande reviews. Maar als je de buurt ben om wat colletjes te beklimmen, sla deze niet over. Één van de mooiste beklimmingen.

Arnoud op 05 september 2016 om 23:08

Dacht deze even te doen na sprintje op Alp D'Huez: helemaal naar de ..... gegaan. Dit is een serieuze berg met vergelijkbare stijgingspercentages als AdH, maar een stuk langer. Kilometer 10-20 is aan de bak, er voor en er na is warming up en uitblazen..:-)

Vincent op 31 augustus 2016 om 22:29

Op 28 augustus 2016 vanuit St. Jean de Maurienne deze col beklommen. Prachtige beklimming in prachtige omgeving. Steilste deel van de klim is steiler (10 a 11%) dan het klimprofiel bovenaan deze pagina doet vermoeden. We verbleven in Le Corbier (3,3 km van La Toussiere). Gehele omgeving is schitterend om te fietsen.

Vincent op 31 augustus 2016 om 22:20

Op 28 augustus 2016 vanuit St. Jean de Maurienne deze col beklommen. Prachtige beklimming in prachtige omgeving. Steilste deel van de klim is steiler (10 a 11%) dan het klimprofiel bovenaan deze pagina doet vermoeden. We verbleven in Le Corbier (3,3 km van La Toussiere). Gehele omgeving is schitterend om te fietsen.

raymond op 31 augustus 2016 om 13:32

Toch wel de mooiste klim in de omgeving, de afwisseling van het landschap en de grote stuwmeren met hun watervallen geven deze klim een extra dimensie t.o.v. de Alpe d'Huez. Niet veel verkeer gezien, ook niet veel fietsers. Neem op de terugweg gelijk even de Glandon mee, eerste weg rechts aanhouden en je bent er.

Paul Verweij op 29 juli 2016 om 20:11

geweldige klim, maar nog even om te vermelden, tussen km 12-14 zit een stuk in van 13,5% van 1,2km als je de haakspeld bochten in korte afdaling gepasseerd bent en het riviertje oversteekt. voor de rest een lekker lopende klim.

Gerrit op 14 augustus 2015 om 19:02

Prachtige bergwereld die zich openbaart als je voorbij het Lac de Grand Maison bent. Het zwaarste stuk heb je dan wel gehad. Mooie Klim en op de weg terug ook stukken die heerlijk dalen!

Gordo op 02 december 2014 om 10:46

Fantastische beklimming. Af en toe goed zwaar maar er volgt altijd een relatief eenvoudig stuk waarop je weer bij kunt komen. Vooral laatste stuk naar de top is goed te doen. Prachtige uitzichten, echte aanrader. Let er wel op dat het weer op de top heel anders kan zijn dan in het dal waar je vandaan komt.

judith oostelbos op 17 september 2014 om 19:42

Fantastische beklimming..redelijk zwaar maar superomgeving..watervalletjes.schapen met belletjes op de toppen en een enorm mooi uitzicht! Majestic!!

Rob - Spijkenisse op 14 augustus 2014 om 15:15

Vanuit het zuiden gefietst. In het hoogteprofiel lijkt de klim makkelijker dan de werkelijkheid. Na dorpje Rivier Allemond daal je even diep en daarn volgen er twee steile kilometers omhoog van resp. 11% en 10%. Dat zijn ook de zwaarste kilometers van de klim. In 1990 was hier een enorme aardverschuiving en is de weg in 1991 omgelegd (naar beneden en weer omhoog). De oude weg is nog zichtbaar lang de berghelling. Let op bij de terugtocht dat je hiermee te maken hebt. Wel te doen, maar rekening mee houden. Verder een fantastische tocht.

Arnold Breen op 11 juli 2014 om 01:23

De Criox-de-Fer beklommen in de Alpe d'huzes week 2014. heerlijk rustig met bovenop een klein tentje waar je even kan bijkomen van een lange en pittige klim. De uitzichten zijn als zo vele klimmen: Prachtig. echt een aanrader!

haeke stephan op 10 augustus 2013 om 20:48

lange en voor ons (vriendin en mezelf) behoorlijk zware klim vanuit allemont. op het eind onszelf getrakteerd op een frisse pint. mooie uitzichten, steile stukken met een steile afdaling (ong. 2 km) na het voorbijrijden van allemont rivier. wat betekent dat op de terugweg de beentjes nog eens geteisterd worden. wel blij dat we doorgebeten hebben tot op de top. afdaling is super en meestel goed overzichtelijk. stephan en fien.