Hoogteprofiel beklimming Côte de Brume

De Cote de Brume vertrekt direct vanuit het centrum van Trois-Ponts. Sla de Rue des Villas in bij de Apotheek. In een kleine 3 kilometer klim je naar de stuwmeren boven Coo. Bijna iedereen volgt deze weg via het dorpje Brumes geheel naar boven. Zonde, want de klim is een stuk moeilijker te maken.Namelijk als je na 200 meter linksaf de Vieux Chemin de Brume inslaat. Pak je in plaats van de flauw oplopende standaard route een steil stuk met pieken rond de 20%!

Zodra je weer op de hoofdweg komt sla je linksaf. In een straf tempo gaat slingert de klim hier met 8/9% een kilometer door. Daarna krijg je heel even de denktijd en tijd om op adem te komen. Hierna krijg je namelijk weer de keus om het jezelf extra moeilijk te maken.

Als je uitkomt bij een kruising gaat de grote weg naar rechts met een grote bocht via het gehucht Brume. De helden gaan echter rechtdoor en trakteren zichzelf op een extra steil stuk van rond de 11%, waarna de weg heel langzaam weer minder steil wordt. Vergeet niet even achterom te kijken; wat een uitzicht!

 

 


25 accommdaties in de buurt