Hoogteprofiel beklimming Col du Glandon

De beklimming van de Col du Glandon is 25.6 kilometer lang en overbrugt met een gemiddeld stijgingspercentage van 4.6% een hoogteverschil van 1189 meter. De klim ligt in de sector Bourg d'Oisans in de Franse Alpen, Frankrijk. Met o.a. een steilste stuk van 8.9% scoort deze beklimming 950 klimpunten.

Fietsroutes met de Col du Glandon


32 accommdaties in de buurt


Ranglijst

#11 van 24 rondom Bourg d'Oisans

#45 van 155 in Franse Alpen

#66 van 346 in Frankrijk

#89 van 935 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Col du Glandon? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Sem op 24 mei 2017 om 09:44

Ben 13 jaar had al veel klimmetjes gedaan (stelvio, Ventoux alpe d'Huez, galibier etc) maar dit is de zwaarste klim die ik ooit heb gereden afzien van begin tot eind Echt een aanrader zeker doen als je in de buurt bent

Martin op 23 augustus 2016 om 16:53

Doordat er in de grafiek een stijgingspercentage per 2km wordt gegeven klopt dit hoogteprofiel van geen kant. In werkelijkheid is de klim veel zwaarder dan je op basis van dit hoogteprofiel zult vermoeden. Er zit bijvoorbeeld een stuk in van 12%. Een beetje Googlen naar het juiste hoogteprofiel geeft trouwens wel een realistisch beeld van wat je kunt verwachten. Verder is het wel echt een prachtige klim en een absolute aanrader voor als je in het gebied bent.

Rob - Spijkenisse op 01 september 2014 om 20:57

Hetzelfde geldt voo de Croix-de-Fer: Vanuit het zuiden gefietst. In het hoogteprofiel lijkt de klim veel makkelijker dan de werkelijkheid. Na dorpje Rivier Allemond daal je even diep en daarna volgen er twee erg steile kilometers omhoog van resp. 11% en 10%. Dat zijn ook de zwaarste kilometers van de klim. In 1990 was hier een enorme aardverschuiving en is de weg in 1991 omgelegd (naar beneden en weer omhoog). De oude weg is nog zichtbaar lang de berghelling. Let op bij de terugtocht dat je hiermee te maken hebt. Wel te doen, maar rekening mee houden. Verder een fantastische tocht.