Hoogteprofiel beklimming Col de Sarenne vanuit Bourg d'Oisans

Het spandoek 'finish' op de Alpe d'huez doet anders vermoeden, maar boven de Alpe loopt er nog een weg door naar een echte col. Eigenlijk totaal onbekend tot 2013 toen de Tour de France bedacht dat het leuk zou zijn om de Alpe d'Huez twee keer te doen. Via de Col de Sarenne. 4 kilometer meer klimmen dan de Alpe d'Huez zelf, waarschijnlijk voor veel fietsers 'net' teveel.

De klim tot aan de 'Alpe' heeft nog maar weinig geheimen voor veel fietsers. Een mooie weg, steil maar niet 'te' en bochten waar je even kunt rusten. Maar dat kleine weggetje wat vanuit de Alpe doorgaat naar de col is de moeite zeker waard. Over een mooi balkon rijd je weg van de drukte, de commercie en het niet al te mooie skigebied. Om echt de natuur in te rijden. Na vier kilometer lichtjes dalen en stijgen gaat de weg de laatste 2 kilometer goed omhoog, met 9 en 10 procent hoort dit stuk opeens bij de steilste stukken van de klim. Als je goede benen hebt net even het deel van de beklimming waar je het verschil kunt maken.

De afdaling, kun je doen via de weg hoe je gekomen bent of via het Lac du Chambon.  Een afdaling waar de Tour de France renners schande over spraken, maar als je geen gele trui te winnen hebt en rustig daalt is er geen vuiltje aan de lucht en kun je genieten van een fantastische afdaling. Die stiekem ook heel erg mooi is als klim!


17 accommdaties in de buurt


Ranglijst

#2 van 24 rondom Bourg d'Oisans

#4 van 155 in Franse Alpen

#5 van 346 in Frankrijk

#10 van 935 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Col de Sarenne vanuit Bourg d'Oisans? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Ties op 21 augustus 2017 om 06:47

Zo gauw je het vliegveld voorbij bent zit je in een heel andere wereld. Schitterende uitzichten en vanaf het kleine bruggetje een niet te onderschatten stuk klimwerk. Op de top even de schoentjes uitgedaan (was gelukkig prachtig weer) om naar dat uitzichtpunt te klauteren, dat maakt de beloning nog mooier.

raymond op 31 augustus 2016 om 13:30

Lekker rustig na de Alp, met een venijnig staartje.

Allan.musicmaestro op 26 augustus 2016 om 20:44

Na de Alpe vond ik er geen klap aan.

Wim plattel crt raalte op 27 juni 2016 om 22:04

Heb nu 3 maal sarene beklommen dit jaar via alp huez .maar beklimming via mizoen bij het meer is erg mooi door ruige natuur wel slechte weg .de water geulen na de top richting alp huez zijn weg gehaald en de weg is na de tour wel verbeterd al met al wel zware beklimming maar zeker de moeite waard .

Gait van den berg op 20 juni 2016 om