Hoogteprofiel beklimming Col de la Forclaz de Montmin

Op het eerste gezicht lijkt de klim nar de Col de la Forclaz laag en kort. Niet heel bijzonder als je in de Alpen aan het fietsen bent. Maar deze 'kleine col', die trouwens niet verward moet worden met de Col de la Forclaz in Zwitserland boven Martigny nabij het Mont Blanc massief, is een keiharde klim. Het begint meteen ontiegelijk keihard. De eerste bocht ligt tegen de 15% bijna Belgische steiltes.  Gelukkig heb je het na 5 kilometer wat rustiger, maar voor veel wielrenners zijn het het juist die vervloekte tempo wisselingen die deze klim zo moeilijk maken. De eerste 5 kilometers zijn gewoon ongelofelijk zwaar, zeker wanneer je het bos uitrijdt! 

Maar daarna heb je een korte afdaling die je gemiddelde lekker omhoog gooit om in de laatste kilometers nog even flink 'erin' te klappen. Maar wees gerust deze laatste meters zijn zeker niet moeilijker dan het begin. Als je de eerste meters gedaan hebt dan heb je de klim in principe in je zak! En al doen je het niet voor de sportieve uitdaging dan is het uitzicht op het Lac d'Annecy de tocht meer dan waard. 


33 accommdaties in de buurt


Ranglijst

#4 van 9 rondom Annecy

#52 van 155 in Franse Alpen

#78 van 346 in Frankrijk

#106 van 935 in de gehele ranglijstReacties

Wat vind jij van de Col de la Forclaz de Montmin? Laat hieronder je ervaring of tips achter.

Controle of je geen robot bent: Hoeveel wielen heeft een racefiets?
Arthur op 19 oktober 2017 om 09:42

Prachtige klim om te combineren met een rondje rond het meer van Annecy. Vanuit Annecy is de oude spoorlijn naar Albertville omgetoverd tot een fietspad. Dit fietspad volg je tot Giez. Hier ga je de D42 op richting Montmin. Na een paar honderd meter kom je een paar huizen tegen waarna de de weg naar links gaat. Vanaf hier begint de klim en fiets je gelijk tegen een muur op. De klim 'vlakt' na circa 2 km iets af naar circa 8%. Zo'n kilometer onder Montmin kom je opnieuw een muur tegen van circa 13% a 14%. Na Montmin heb je een korte afdaling waarna je de 3e muur tegenkomt met percentages tot 12% tot aan de top. Op de top niet vergeten om van het prachtige uitzicht te genieten. De afdaling terug naar Annecy is heerlijk. De weg is goed en overzichtelijk. Na Menthon St. Bernard wordt de weg drukker maar dat maakt niet zoveel uit omdat je alweer bijna bij Annecy bent. Een heerlijk rondje van circa 65km. :)

Theo van Schooten op 30 augustus 2017 om 16:45

Heb vandaag deze zijde van de col de la forclaz beklommen. Als allereerste klim in mijn leven denk ik dat dit een goede vuurdoop was. Man wat ging ik kapot de eerste paar kilometer maar wat een mooi uitzicht als je boven bent en een mooie afdaling richting Annecy, dit smaakt naar meer........

Dani op 02 augustus 2017 om 11:03

Op 11 juli deze beklimming, die al langer op mijn lijstje stond, opgenomen in een mooi rondje. De klim is niet heel lang. Wat de klim pittig maakt, zijn de wisselende stijgingspercentages. Boven