Hoogteprofiel beklimming Chemin de Renardmont

Deze klim lijkt alles tegen zich te hebben.De Chemin de Renardmont is onopvallend, de weg loopt dood en het is draaien en keren. Niet ideaal voor een tochtje en al helemaal niet voor wielerwedstrijden. Dus de Chemin de Renardmont is een grote onbekende. Maar sla deze klim niet over want het is een goede test en een van de moeilijkste beklimmingen van de Ardennen.

De start van de beklimming ligt op een afslag rechtsaf langs de doorgaande weg tussen Stavelot en Trois-Ponts. Volg de bordjes "Troc & Broc". De Chemin Sous Bailleu is alleen voor bestemmingsverkeer, onze bestemming ligt bovenop de top.

Het is meteen goed steil. In de eerste 600 meter klimt het goed geasfalteerde weggetje met gemiddeld 10% naar boven. De kuiten zijn direct warm. Maar goed ook, want het echt werk moet nog beginnen Aangekomen in het dorpje Parfond Ruy wordt het heel eventjes iets makkelijker. Sla rechtsaf en daarna direct links richting Ster. Nu begint het direct flink te stijgen.

Na de eerst afslag rechts te hebben genomen (wederom alleen voor bestemmingsverkeer) gaat het smalle straatje voor langere tijd naar een moordende 15% omhoog. Voor de laatste hoogte meter ga je op het volgende kruispunt rechtdoor de doodlopende straat in. De weg gaat op een gegeven moment over in een landweg met veel grind, het is verstandig hier om te keren.